• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Δυναμική εισαγωγή της Airbnb στις εταιρικές μισθώσεις

Airbnb εταιρικές μισθώσεις

Μετά την εγκαθίδρυση της Airbnb στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η πλατφόρμα επεκτείνεται στις εταιρικές μισθώσεις. Οι μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων για επαγγελματίες αποτελούν ήδη αντικείμενο της εταιρείας Zeus Living, με την οποία ξεκινά συνεργασία η Airbnb.

Η Zeus Living, όπως και η ελληνική Blueground, αναδιαμορφώνει σπίτια και διαμερίσματα για ενοικίαση σε επαγγελματίες που ταξιδεύουν, για διαμονή 30 ημερών και άνω. Έτσι, τα σπίτια της Zeus Living που προορίζονται για εταιρικές μισθώσεις θα τοποθετούνται στην πλατφόρμα της Airbnb.

H Airbnb εμπιστεύεται μια εταιρεία που έχει εδραιωθεί στην αγορά της μίσθωσης από την ίδρυσή της, πριν τέσσερα χρόνια. Με 2000 σπίτια στο δυναμικό της και αύξηση των εσόδων της κατά 300% για το 2019, πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική συνεργασία για την Airbnb.

Η επένδυση στην οποία προχώρησε η Zeus Living φτάνει τα 55 εκατομμύρια δολάρια και προέρχεται – εκτός από την Airbnb- από τις Comcast, CEAS Investments, TI Platform Management, αλλά και τους υφιστάμενους επενδυτές, Alumni Ventures Group, Initialized Capital, NFX και Spike Ventures. Η χρηματοδότηση αυτή ανεβάζει την εκτιμώμενη αξία της εταιρείας στα 205 εκατ. δολάρια.

Ήδη πριν λίγους μήνες, η Airbnb εισχώρησε στις εταιρικές μισθώσεις με την εξαγορά της Urbandoor. Η Urbandoor ιδρύθηκε το 2015 εστιάζοντας, όπως και η Zeus Living, σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και σε μετακομίσεις λόγω δουλειάς. Αντίθετα από την Airbnb, δουλεύει απευθείας με κτηματομεσιτικές εταιρείες και όχι με ιδιώτες που νοικιάζουν τους χώρους τους. Διαθέτει σπίτια και διαμερίσματα με ανέσεις που επιθυμούν οι εταιρικοί πελάτες, όπως γυμναστήρια και θυρωρούς.

Η Airbnb είχε δηλώσει ότι προχωρά σε αυτήν την εξαγορά επειδή θέλει να επεκτείνει το Airbnb for Work. Το brand αυτό είχε ξεκινήσει ως Airbnb for Business, συγκεντρώνοντας σήμερα το 15% όλων των κρατήσεων της εταιρείας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend