• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έρχεται τέλος διανυκτέρευσης στα BnB;

τέλος διανυκτέρευσης

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και πάλι οι φήμες για πρόθεση της κυβέρνηση να επιβάλει τέλος διανυκτέρευσης στα BnB.

Η συζήτηση για κανόνες και όρους υγιούς ανταγωνισμού για τη Βραχυχρόνια Μίσθωση δεν είναι καινούργια. Πολλές φορές οι φορείς της τουριστικής αγοράς έχουν τοποθετηθεί υπέρ της ύπαρξης τους ή της εφαρμογής τους.

Από την άλλη πλευρά οι Σύλλογοι της κοινότητας Βραχυχρόνιας Μίσθωσης είναι σκεπτικοί απέναντι στα μέτρα αυτά και ουκ ολίγες φορές έχουν δηλώσει την πλήρη αντίθεση τους.

Με την αλλαγή της ηγεσίας στο υπουργείο τουρισμού και τη νέα οπτική που αντιλαμβάνεται αυτό το θέμα της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Εξάλλου το θέμα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα και στο τραπέζι των συζητήσεων – συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο.

Σε συνομιλία μας με στέλεχος της αγοράς, μας ενημέρωσε ότι αρχίζει να κερδίζει έδαφος η ιδέα για την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης και στη χρήση bnb.

Και ο Χάρης Θεοχάρης το επιβεβαίωσε χθες, στην άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ο Υπουργός ανέφερε ότι στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, θα διευκρινίζονται ζητήματα δίκαιου ανταγωνισμού, ασφάλειας των τουριστών. Και συμπλήρωσε ότι εξετάζεται η επιλογή να επιβληθεί τέλος διανυκτέρευσης.

Το υπουργείο μάλιστα θεωρεί ότι είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την ύπαρξη κανόνων υγιούς ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί πάντως ότι και οι ξενόδοχοι ζητούν να καταργηθεί το τέλος διανυκτέρευσης που επιβάλλεται απευθείας στους επισκέπτες.

Είδομεν.

Previous ArticleNext Article