• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η βραχυχρόνια μίσθωση στηρίζει και τον χειμερινό τουρισμό

Το παράδειγμα της Αράχωβας, των Καλαβρύτων και του Ναυπλίου

Η Ελλάδα αρχίζει να αναπτύσσει σταδιακά και τον χειμερινό τουρισμό, εξαπλώνοντας τα οφέλη του και σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Με την ορθή ανάπτυξή του μπορεί να οδηγήσει στην τόσο αναγκαία επέκταση της τουριστικής σεζόν. Ταυτόχρονα θα συμβάλει στην «αποκέντρωση» του τουριστικού ρεύματος από τους top selling καλοκαιρινούς προορισμούς.

Και η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα από το γνωστό πακέτο «ήλιος – θάλασσα». Πρόκειται για μια χώρα που εκτός από τις ατελείωτες παραλίες της, διαθέτει επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον ηπειρωτικό κομμάτι. Και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί προσελκύουν το ενδιαφέρον μιας σημαντικής μερίδας τουριστών από όλο τον κόσμο. Αρκεί να τις προωθήσουμε με σωστό τρόπο, στο σωστό κοινό.

Επιπλέον, η ανάπτυξη τουριστικών υποδομών σε αυτούς τους χειμερινούς προορισμούς αποτελεί προαπαιτούμενο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ναύπλιο. Πρόκειται για έναν προορισμό που λειτουργεί όλο το χρόνο, έχοντας να επιδείξει πολλά και διαφορετικά αξιοθέατα. Αν όμως δεν είχε τις κατάλληλες υποδομές (καταλύματα, εστιατόρια, μουσεία, activities, κ.λπ.) δεν θα μπορούσε να δουλέψει ως τουριστικός προορισμός.

Άλλο παράδειγμα αποτελεί η γραφική κωμόπολη των Καλαβρύτων. Το χιονοδρομικό κέντρο αλλά και το φυσικό τοπίο της περιοχής, με το φαράγγι του Βίκου, τον οδοντωτό σιδηρόδρομο και τα γύρω ορεινά χωριά προσελκύουν όλο το χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν τη φύση.

Τέλος, το πιο κλασικό παράδειγμα για χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα είναι η Αράχωβα. Ένας προορισμός που τόσο το χιονοδρομικό του κέντρο όσο και η έντονη νυχτερινή ζωή τον έχουν αναδείξει σε top selling κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ανάπτυξη αυτών των προορισμών για χειμερινό τουρισμό φαίνεται και από την αύξηση των καταλυμάτων που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση.

Το Ναύπλιο

Το Ναύπλιο προσελκύει τουρισμό όλο το χρόνο

Με βάση την έρευνα που έχει διενεργήσει η Smartbnb, μια κατοικία στο Ναύπλιο που διαθέτει μία κρεβατοκάμαρα και ένα μπάνιο, ιδανική για 2 άτομα, έχει μέση τιμή μίσθωσης 58€/μέρα ή 350€/βδομάδα. Παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή μίσθωσης είναι η τοποθεσία της κατοικίας και η τουριστική περίοδος (χαμηλή/μέτρια/υψηλή).

Οι μέσες τιμές μίσθωσης που ανά τους μήνες δεν εκδηλώνουν σπουδαίες διακυμάνσεις δείχνουν πόσο ελκυστικός προορισμός είναι το Ναύπλιο για τουρίστες όλο το χρόνο, χωρίς εξαιρέσεις!

Δείτε εδώ όλη την ανάλυση της αγοράς του Ναυπλίου από τη Smartbnb.

Τα Καλάβρυτα

Τα γραφικά Καλάβρυτα

Σε απόσταση μόλις λίγων ωρών από την Αθήνα και ακόμη λιγότερο από την Πάτρα, τα Καλάβρυτα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και των χειμερινών σπορ.

Με ετήσια μέση τιμή ενοικίασης σπιτιού ανά βραδιά στα 80€ αποδεικνύεται πως είναι περιζήτητος και αγαπημένος προορισμός, με τα σπίτια (όλων των τύπων) στα μεγαλύτερα υψόμετρα να κυμαίνονται μεταξύ 133€-183€/βραδιά ενώ αυτά στους πρόποδες να φτάνουν μέχρι και 83€ τη βραδιά κατά μέσο όρο. Την τιμή επηρεάζει φυσικά ο αριθμός των δωματίων και των κρεβατιών, παραδείγματος χάρη ένα σπίτι μιας κρεβατοκάμαρας έχει ετήσια μέση τιμή μίσθωσης 46€/βραδιά ενώ ένα σπίτι τριών έχει 127€ τη βραδιά. Αντίστοιχα, ένα κατάλυμα με 3 κρεβάτια ανέρχεται στα 179€ τη βραδιά κατά μέσο όρο ενώ, ένα με 6 στα 75€ τη βραδιά.

Δείτε εδώ όλη την ανάλυση της αγοράς των Καλαβρύτων από τη Smartbnb.

Η Αράχωβα

Η δημοφιλής, κοσμοπολίτικη Αράχωβα

Η ορεινή κωμόπολη της Αράχωβας δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τη μια το χιονοδρομικό κέντρο που προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και από την άλλη η κοσμοπολίτική ζωή του ορεινού θερέτρου, έχουν αναδείξει την Αράχωβα σε αγαπημένο προορισμό του χειμώνα.

Η ζήτηση είναι υψηλή τόσο μέσα στην κωμόπολη όσο και στις γύρω περιοχές. Βίλες και chalet έχουν την τιμητική τους και οι τιμές τους είναι υψηλότερες από άλλες περιοχές.

Εδώ η μέση τιμή για ένα chalet κυμαίνεται σε 300€/βραδιά ενώ για ένα κατάλυμα με 2 υπνοδωμάτια σε 180€/βραδιά.

Πώς θα έχετε περισσότερα έσοδα και κρατήσεις

Όπως γίνεται κατανοητό, και στις τρεις αυτές αγορές ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός. Για να μπορέσετε να ξεχωρίσετε αλλά και να μεγιστοποιήσετε τις αποδόσεις του ακινήτου σας, θα πρέπει να φροντίσετε να κάνετε καταχωρίσεις σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες. Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε θέση να προσελκύσετε πολύ ευρύτερο κοινό με διαφορετικά ενδιαφέροντα και κριτήρια αναζήτησης.

Επιπλέον, θα πρέπει να τιμολογείτε ανάλογα με την εποχικότητα αλλά και την προσφορά και ζήτηση σε κάθε περιοχή.

Αυτά είναι σε θέση να σας τα προσφέρει εύκολα και αξιόπιστα η Smartbnb, η οποία αναλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του ακινήτου σας. Στα πλεονεκτήματά της είναι η προώθηση του ακινήτου σας σε περισσότερα από 50 κανάλια διανομής, με συγχρονισμό του ημερολογίου, η δυναμική τιμολόγηση με καθημερινή ενημέρωση των τιμών, η διαχείριση των πληρωμών σε τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και micro-site προβολής και διαχείρισης του ακινήτου σας.

Να σημειωθεί ότι μια ιδιαιτερότητα του χειμερινού τουρισμού είναι ότι αναλογικά συναντάμε περισσότερους Έλληνες επισκέπτες. Συνεπώς οι κρατήσεις μέσω booking.com ή απευθείας στο micro-site του ακινήτου αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με τις κρατήσεις από Airbnb.

Πρόγραμμα Franchise

Επιπλέον, η Smartbnb έχει δημιουργήσει προγράμματα σύστασης καινούριων ακινήτων, μέσα από τα οποία οι συνεργάτες της αμείβονται με ένα χρηματικό ποσό, μόλις το συγκεκριμένο ακίνητο ενοικιαστεί.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend