• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Τι απαντά η ομάδα που διαθέτει σκηνές μέσω Airbnb στη Γαύδο

σκηνές στη Γαύδο

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση ότι επιχειρηματίας διαθέτει μέσω Airbnb πολυτελείς σκηνές σε παραλία στη Γαύδο. Μετά τις αντιδράσεις από ελεύθερους κατασκηνωτές, η Δήμαρχος του νησιού δήλωσε μεταξύ άλλων – πως «εμπορικές δραστηριότητες στις “καβάτζες” δεν επιτρέπονται». Να σημειωθεί ότι “καβάτζες”, στη γλώσσα του ελεύθερου κάμπινγκ, είναι τα σημεία που υπάρχει σκιά.

Απάντηση στις καταγγελίες εξέδωσε η ομάδα που διοργανώνει την εμπειρία. Αντικρούοντας τις κατηγορίες για εμπορευματική εκμετάλλευση της φύσης, η ομάδα αναφέρει ότι πραγματοποιεί το πρόγραμμα Gavdos Eco Retreat. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εναλλακτικών θεραπειών (βοτανοθεραπείας, yoga, διαλογισμού) και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε συνέργεια με τη φύση. Όπως τονίζει η ομάδα, ως βάση επέλεξε το Σαρακήνικο, λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής.

Η ομάδα διαθέτει στη Γαύδο επτά σκηνές που διατίθενται με σειρά προτεραιότητας σε κόσμο που συμμετέχει στις θεραπείες. Οι υπόλοιποι μπορούν να φέρουν τη δική τους σκηνή ή να μείνουν σε τουριστικό κατάλυμα με δικό τους κόστος.

Για τις υπηρεσίες αυτές, η ομάδα εκδίδει όλα τα νόμιμα παραστατικά. Έχει καταχώρηση στην πλατφόρμα Airbnb με τίτλο της καταχώρισης: «yoga, meditation and therapies in the forest FREE TENT (with priority). Δηλαδή, Γιόγκα, Διαλογισμό και Θεραπείες στο Δάσος, Δωρεάν Σκηνή με προτεραιότητα.

Πάντως σε σημερινή αναζήτησή μας στην πλατφόρμα, η σχετική καταχώρηση δεν εμφανίζεται πλέον. Το επόμενο πρόγραμμα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της ομάδας, ξεκινά στις 5 Αυγούστου.

Αναλυτικά η απάντηση:

«Αναφορικά με το πιλοτικό εγχείρημα: Gavdos Eco Retreat θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο ενσωματώνει εναλλακτικές θεραπείες, πρακτικές και υπηρεσίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μάλαξης, βοτανοθεραπείας, yoga, διαλογισμού και επανασύνδεσης με την φύση.

Οι θεραπείες και οι δραστηριότητες της ομάδας μας, λαμβάνουν χώρα, σε συνέργεια με τη φύση, και ως βάση, η ομάδα μας επέλεξε το Σαρακήνικο, λόγω της θεραπευτικής ιδιότητας της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα αυτά έχουν την επιλογή να φέρουν δική τους σκηνή ή να μείνουν σε τουριστικό κατάλυμα με δικό τους κόστος, εμείς δε, διαθέτουμε την υποδομή, (7 bell tents) την οποία μπορούμε να παράσχουμε στον κόσμο που μας επιλέγει και συμμετέχει στα retreats με σειρά προτεραιότητας.

Για τις ως άνω υπηρεσίες μας, εκδίδουμε όλα τα νόμιμα παραστατικά, έχουμε δε διεθνή προβολή μέσω της πλατφόρμας Airbnb με τίτλο της καταχώρισης μας: «yoga, meditation and therapies in the forest FREE TENT (with priority)» δηλαδή «Γιόγκα, Διαλογισμό και Θεραπείες στο Δάσος, Δωρεάν Σκηνή με προτεραιότητα”.

Σε καμία περίπτωση δεν πρυτανεύει το εμπορευματοποιημένο κάμπινγκ και οποιαδήποτε καταχώριση στην πλατφόρμα Airbnb δεν είχε τέτοιο σκοπό. Θα ήταν αυτοκαταστροφικό και απερίσκεπτο να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, σε natura περιοχή.

Τουναντίον οργανώνουμε μια κινούμενη βάση με σεβασμό στο δάσος, και στους κανόνες της οικολογίας και επιλέγουμε αυστηρά ιαματικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα με τις νόμιμες αδειοδοτήσεις για την επίτευξη του ανώτερου οφέλους των ανθρώπων που θα επιλέξουν  να ακολουθήσουν το εγχείρημα.

Η θεραπεία μέσω του δάσους – forest medicine είναι πλέον παγκοσμίως αποδεκτή και κλινικά αποδεδειγμένη για τις ιαματικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο που αποζητά υγειά, ηρεμία, ελευθερία σκέψης.

Στην Ελλάδα, που τιμάμε τον αρχαίο πολιτισμό μας, που είμαστε πρωτοπόροι στις τέχνες και τα γράμματα, ας μην αντιμετωπίζουμε εχθρικά και συντηρητικά, τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο στόχο έχουν την ανάπτυξη, την ανάπλαση και την σύνδεση με την φύση, με την μητέρα γη, με την θάλασσα και τον ουρανό.

Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αναδείξουμε κάποια σημαντικά ενεργειακά σημεία στην Ελλάδα όπου μπορούν να γίνουν αξιόλογες δράσεις με σκοπό την πανάκεια, την ελευθερία, τη θεραπεία σε συνέργεια με την φύση.

Τα retreat προγράμματα, οι καθημερινές δραστηριότητες και όλες οι υπηρεσίες του Gavdos Eco Retreat θα συνεχίσουν κανονικά βάση προγράμματος για την καλοκαιρινή σεζόν, ειρηνικά, αρμονικά και με πραγματικά φιλική διάθεση προς όλους τους παραθεριστές του νησιού εφόσον όλοι έχουμε ισότιμα δικαιώματα στη φύση, και θα χαρούμε να μας γνωρίσετε».

Previous ArticleNext Article