• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αυξημένες αφίξεις στους μεσογειακούς ανταγωνιστές

Τις αυξητικές τάσεις στις αφίξεις ξένων τουριστών σε όλη τη Μεσόγειο και ειδικότερα στις ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα χώρες, παρουσιάζει σε δημοσίευμά της η Ναυτεμπορική.

Συγκεκριμένα, Ισπανία, Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία και Κροατία εμφανίζουν ανοδικούς ρυθμούς στις αφίξεις. Πρωταγωνιστές είναι οι Γερμανοί, Ρώσοι και Γάλλοι τουρίστες.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «η άνοδος του τουριστικού ρεύματος σε ορισμένες χώρες όπως την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Τυνησία επηρεάζει και τον ελληνικό ξενοδοχειακό τομέα, ο οποίος προκειμένου να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του ρίχνει τις τιμές με προφανείς τις επιπτώσεις στα έσοδα των μονάδων».

Είναι προφανές ότι οι τάσεις αυτές επηρεάζουν τελικά και τη βραχυχρόνια μίσθωση. Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων βλέπουν τα ημερολόγιά τους να γεμίζουν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με πέρυσι. Υπό την πίεση των άδειων ημερομηνιών και του αυξημένου ανταγωνισμού, αρκετοί αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές τους. Κάτι που μπορεί να φέρνει τελικά κρατήσεις, μακροπρόθεσμα όμως μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Δείτε εδώ όλο το δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της Ναυτεμπορικής.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend