• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Συμφωνία στον Τομέα του Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την πρώτη Συμφωνία στον Τομέα του Τουρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (Tourism Sector Deal).

Η συμφωνία θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τον κλάδο, μέσω της δημιουργίας ενός νέου Κόμβου Δεδομένων Τουρισμού. Ο κόμβος θα συγκεντρώνει τακτικά ενημερωμένα δεδομένα που θα δείχνουν τις πιο πρόσφατες τάσεις, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να στοχεύουν καλύτερα τους ξένους επισκέπτες.

Θα υποστηρίξει επίσης τη δημιουργία επιπλέον 10.000 θέσεων μαθητείας για όσους επιθυμούν να κάνουν καριέρα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πέρυσι, περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο και συνεισέφεραν 23 δισ. λίρες στην τοπική οικονομία. Μέχρι το 2025 οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα υπάρξουν επιπλέον εννέα εκατομμύρια επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Συμφωνία δεσμεύεται να δημιουργήσει επιπλέον 130.000 δωμάτια ξενοδοχείων για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για υποδομές.

Η συμφωνία περιγράφει επίσης τις φιλοδοξίες της κυβέρνησης να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο ο πιο προσβάσιμος προορισμός για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, μέσω της κατάλληλης βελτίωσης των εγκαταστάσεων και της πρόσβασης σε προορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε: «Ως μία από τις πιο επισκέψιμες χώρες στον κόσμο, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιος ηγέτης στο διεθνή τουρισμό και είναι κρίσιμο να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως για να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις.

«Γι’ αυτό και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την πρώτη Συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου για τον τουριστικό τομέα, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να ενισχύουμε τη συνδεσιμότητα και την οικονομική παραγωγικότητα, να διευρύνουμε τις οδούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας και τα εμπόδια για τους επισκέπτες με αναπηρίες».

«Η Συμφωνία αυτή αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που παίζει ο τουρισμός και θα συνεχίσει να παίζει, προβάλλοντας τι μπορεί να προσφέρει η μεγάλη μας χώρα», πρόσθεσε.

Το όραμα

Ο Υπουργός Πολιτισμού Jeremy Wright δήλωσε: «Καθορίσαμε το όραμά μας για το μέλλον του βρετανικού τουρισμού – μια δέσμευση για μια βιομηχανία που είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των κοινοτήτων μας, των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους μεγαλύτερους προορισμούς στον κόσμο και η συμφωνία αυτή αναγνωρίζει τη σημασία της μεγιστοποίησης των φυσικών πόρων μας. Είμαστε αφιερωμένοι στη στήριξη της δια βίου επαγγελματικής σταδιοδρομίας για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, προσφέροντας διορατικές πληροφορίες που βοηθούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τελικά δημιουργούν μια καλύτερη εμπειρία επισκεπτών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Επιχειρήσεων Γκρέγκ Κλάρκ δήλωσε: «Ο τουρισμός είναι μία από τις πιο πολύτιμες βιομηχανίες μας και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην οικονομία μας, με σχεδόν δύο εκατομμύρια εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα και 23 δισ. Ευρώ που ξόδεψαν οι επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

«Στο πλαίσιο της σημερινής πρωτοποριακής συμφωνίας, οι νέες τουριστικές ζώνες θα δώσουν άμεση ώθηση στους προορισμούς διακοπών σε ολόκληρη τη χώρα, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και στην υποστήριξη βελτιώσεων στις μεταφορικές συνδέσεις.

«Αυτός είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η συμφωνία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας οικονομίας Εμπειριών, η οποία θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τη φιλοδοξία που θέσαμε στη σύγχρονη βιομηχανική μας στρατηγική. Η κυβέρνηση και η βιομηχανία δουλεύουν χέρι-χέρι για να αξιοποιήσουν την εξαιρετική μας δυναμική σε αυτόν τον τομέα, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και αυξάνοντας περαιτέρω την ελκυστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου ως προορισμό διακοπών», πρόσθεσε.

Οι δεσμεύσεις που προβλέπει η Συμφωνία

Άλλες δεσμεύσεις στον τομέα του Τουρισμού περιλαμβάνουν:

  • Περισσότεροι από 130.000 νέα ξενοδοχειακά δωμάτια θα κατασκευαστούν σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 75% θα κατασκευαστεί εκτός του Λονδίνου.
  • Θα διατεθούν £250.000 για τη βελτίωση της ευρυζωνικής σύνδεσης σε κέντρα διασκέψεων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για επαγγελματίες επισκέπτες.
  • Πιλοτική δημιουργία μέχρι πέντε νέων τουριστικών ζωνών σε όλη τη χώρα. Οι ζώνες θα λάβουν κρατική στήριξη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας φιλοξενίας, μέσω πρωτοβουλιών, όπως η στοχοθετημένη υποστήριξη για την ανάπτυξη προϊόντων και προώθησης, η καθοδήγηση στη στήριξη των επιχειρήσεων και η εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες.
  • 10.000 εργαζόμενοι στον τομέα θα επωφεληθούν από τα νέα προγράμματα καθοδήγησης.
  • Μια νέα κυβερνητική στρατηγική για την αύξηση του αριθμού των επιχειρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, βοηθώντας τους επισκέπτες να ταξιδεύουν εκτός εποχής.

Η Συμφωνία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Βρετανική Υπηρεσία Τουρισμού και Βιομηχανίας. Αποτελεί μέρος της σύγχρονης βιομηχανικής στρατηγικής της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, διασφαλίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ανταγωνιστικό παγκοσμίως ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Ο πρόεδρος της Βρετανικής Υπηρεσίας Τουρισμού, Steve Ridgway CBE, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία θα αλλάξει το παιχνίδι στον τουρισμό, έναν από τους πιο πολύτιμους εξαγωγικούς κλάδους του Ηνωμένου Βασιλείου. Καταγράφει βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο στηρίζουμε την επιτυχία του τουρισμού, αναδεικνύοντάς τον ως τον κορυφαίο κλάδο για τον μελλοντικό οικονομικό σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης.

Για πρόσβαση στο πλήρες έγγραφο του Travel Sector Deal, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend