• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Υπέρογκες χρεώσεις για το Γύρο του Κόσμου της Airbnb – Εξαγριωμένοι οι ενδιαφερόμενοι

Μπελάς αποδεικνύεται για την Airbnb το λανσάρισμα των ταξιδιών περιπέτειας με ναυαρχίδα τον Γύρο του Κόσμου σε 80 ημέρες.

Την προηγούμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου, η Airbnb ξεκίνησε τη πώληση του ταξιδιού Around the World in 80 Days, που αναχωρεί την 1η Σεπτεμβρίου από την Αγγλία. Πρόκειται για ένα ταξίδι 12 εβδομάδων που περνάει από 15 χώρες, όπως Ουζμπεκιστάν, Αίγυπτος, Κένυα, Μπουτάν, Νέα Ζηλανδία και Εκουαδόρ). Η τιμή του ταξιδιού είναι 5000 δολάρια το άτομο.

Η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα δώσει δύο θέσεις στις 2:00 μ.μ. EST στις 20 Ιουνίου – με σειρά προτεραιότητας. Άλλες τέσσερις θέσεις θα διατεθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο πολλοί δυνητικοί πελάτες διαμαρτύρονται στα social media ότι τους έγινε χρέωση ενώ τελικά δεν επιλέχθηκαν για το ταξίδι. Κάποιοι μάλιστα είδαν τις κάρτες τους να χρεώνονται με ποσά πολλαπλάσια του κόστους του ταξιδιού, φτάνοντας μέχρι και τα 20.000 δολάρια.

Φυσικά οι πελάτες δημοσιεύουν εξαγριωμένα σχόλια σε Twitter και Instagram.

Η Airbnb από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν σε όσους δεν έχουν επιλεγεί για το ταξίδι. Ωστόσο η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

«Εξετάζουμε το θέμα. Η ομάδα μας εργάζεται για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία κράτησης γι’ αυτό μοναδικό ταξίδι θα ομαλοποιηθεί», δήλωσε η Alison Holberton, επικεφαλής των Airbnb Experiences.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend