• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

Airbnb: Ταξίδια στις χώρες των προγόνων

ταξίδια στις χώρες των προγόνων

Η Airbnb και η εταιρεία βιοτεχνολογίας «23andMe» θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κάνουν ταξίδια στις χώρες των προγόνων τους. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους προκειμένου να προσφέρουν «εμπειρίες ταξιδιού κληρονομιάς».

Όσοι κάνουν το τεστ της 23andMe λαμβάνουν μια αναφορά που τους αναλύει από ποια χώρα είναι η καταγωγή τους. Και η Airbnb αναλαμβάνει να τους ταξιδέψει εκεί.

Το 53% όσων κάνουν το τεστ, θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερα για τους προγόνους τους. Αυτή ακριβώς η περιέργεια έχει οδηγήσει στην αύξηση των ταξιδιών στις χώρες καταγωγής.

«Στο 23andMe, όταν ένας πελάτης λάβει την αναφορά καταγωγής του, θα μπορεί με ένα κλικ να βρει τα Airbnb Homes and Experiences στις χώρες των προγόνων», αναφέρει η Airbnb σε δελτίο τύπου. «Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης 23andMe έχει καταγωγή από τη Νότια Ιταλία, θα μπορεί να βρει ένα παραδοσιακό σπίτι trullo στην Puglia ως βάση για να εξερευνήσει την κληρονομιά του. Ή κάποιος με μεξικάνικες ρίζες θα μπορούσε να βρει μια εμπειρία στην Πόλη του Μεξικού για να μάθει τις αρχαίες τεχνικές φυσικής βαφής ως μέρος των διακοπών κληρονομιάς τους».

Αυξάνονται τα ταξίδια στις χώρες των προγόνων

Σύμφωνα με έρευνα, πάνω από το 50% των Αμερικανών ταξίδεψε σε τουλάχιστον μια χώρα καταγωγής των προγόνων τους. Οι περισσότεροι ταξίδεψαν στην Ινδία και τη Γαλλία, ανέφερε η Airbnb. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των ανθρώπων που πηγαίνουν σε μέρη της καταγωγής τους.

«Από το 2014, ο αριθμός των ταξιδιωτών που χρησιμοποιούν Airbnb για τον εντοπισμό των ριζών τους αυξήθηκε κατά 500%. Το 78% αυτών των ταξιδιών πραγματοποιείται από ζευγάρια ή σόλο. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ταξίδια ενδοσκόπησης ή για μια σημαντική στιγμή που την μοιράζεται κάποιος με το άλλο του μισό», λέει η Airbnb.

Η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, το Μεξικό, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Κίνα ήταν από τις κορυφαίες χώρες καταγωγής όσων δοκίμασαν το τεστ του 23andMe.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend