• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Διευρύνεται το ωράριο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία

Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία της Αθήνας, ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 12 Απριλίου, μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου.

Αυτό ενημερώνει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συμπληρώνει ότι ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, Μουσείων και μνημείων.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟΑ πληροφορεί τα εξής: «Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ως εκ τούτου, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας ξεκινά, με αποκλειστική πλέον ευθύνη των Εφορειών Αρχαιοτήτων και των Μουσείων, από την Παρασκευή 12-04-2019.

Παράλληλα, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού και για το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας, καλύπτοντας το 85% του έκτακτου προσωπικού φύλαξης που συνδέεται με τη διευρυμένη θερινή λειτουργία, ποσοστό που θα φτάσει το 90% μέχρι το Πάσχα.

Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη χρονιά οι συμβάσεις του εποχικού προσωπικού θα είναι οκτάμηνης και όχι επτάμηνης διάρκειας, με αποτέλεσμα, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Τουρισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων να μπορεί να ισχύσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ακολουθώντας την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια».

Ενδεικτικά, το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης είναι 08-18:00 και του μουσείου της Ακρόπολης Δευτέρα 8:00 – 16:00, Τρίτη έως Κυριακή 8:00 – 20:00, Παρασκευή 8:00 – 22:00.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend