• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Επαναδραστηριοποίηση Airbnb στη Δυτική Όχθη

σημαία Ισραήλ στα κατεχόμενα

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί την απόφασή της να σταματήσει να προτείνει καταλύματα που βρίσκονται στους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Κατανοούμε την πολυπλοκότητα του ζητήματος αυτού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Airbnb, η οποία μετά την ανακοίνωση της απόφασής της πέρυσι αντιμετώπισε προσφυγές εναντίον της στη Δικαιοσύνη σε Ισραήλ και ΗΠΑ.

Η πλατφόρμα διευκρίνισε ωστόσο ότι αν και θα συνεχίσει ως εκ τούτου να αποδέχεται προσφορές για καταλύματα στη Δυτική Όχθη, η ίδια δεν θα αντλεί «κανένα έσοδο» από τη δραστηριότητα στο σύνολο της Δυτικής Όχθης. Τα χρήματα θα καταβάλλονται σε μια μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η Airbnb θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, «δύο άλλες αμφισβητούμενες περιοχές», όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Η Airbnb δηλώνει ότι ήταν πάντα αντίθετη στο Κίνημα BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) εναντίον του Ισραήλ. Σημειώνει ότι ποτέ δεν έκανε μποϋκοτάζ στο Ισραήλ, τις ισραηλινές εταιρείες ή τους πάνω από 20.000 ισραηλινούς οικοδεσπότες που είναι ενεργοί στην πλατφόρμα της.

Διευκρινίζει τέλος πως αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πολλές άλλες αμφισβητούμενες περιοχές στον πλανήτη. «Η εταιρεία θα στηριχθεί στο προηγουμένως προσδιορισμένο πλαίσιο της για την αξιολόγηση αυτών των περιοχών. Εάν η Airbnb αποφασίσει ότι τα σπίτια – ο πυρήνας της επιχείρησης – αποτελούν κεντρικό θέμα για τις συνεχιζόμενες εντάσεις, θα υιοθετήσουμε την ίδια προσέγγιση που θα επιτρέπει την καταχώρησή τους στην πλατφόρμα και τη δωρεά των κερδών της Airbnb που παράγονται από την δραστηριότητα των οικοδεσποτών της στην περιοχή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αφιερωμένους στην ανθρωπιστική βοήθεια σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend