• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια ανακοινώνουν οι εταιρείες

Πατίνια Lime στην Αθήνα

Μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια και την ασφαλή κυκλοφορία τους στις πόλεις ανακοινώνουν οι δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέχρι στιγμής στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα, το θέμα της ασφάλειας αυτής της εναλλακτικής μορφής μετακίνησης απασχολεί έντονα τον δημόσιο διάλογο. Μάλιστα ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας εργασίας ενώ στη Θεσσαλονίκη ο εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται δύο εταιρείες, η Lime και η hive.

Η Lime ανακοίνωσε ότι  συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του Δήμου Αθηναίων «καθώς τα θέματα ασφάλειας και συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρεία».

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συγκεκριμένα μέτρα όπως τη μείωση της ταχύτητας των e-scooters της από τα 25 στα 20 χιλιόμετρα/ώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η «Αθήνα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη στην Ευρώπη όπου η Lime μειώνει την ταχύτητα των πατινιών».

Ακόμη η Lime θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Τέλος, θα υλοποιήσει την παγκόσμια δράση της εταιρείας και στην Αθήνα, μέσω της οποίας θα διανεμηθούν δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να τα χρησιμοποιούν όταν οδηγούν τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα.

Αντίστοιχες κινήσεις ανακοίνωσε και η εταιρεία hive, μέλος της Daimler. Έπειτα από συνεννόηση με ειδικούς, μειώνει τη μέγιστη ταχύτητα από τα 25km στα 20km και θα συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων για τους βέλτιστους τρόπους ελεγχόμενης πρόσβασης και στάθμευσης, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με εφαρμογή geo-fencing.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend