• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΝΕΑ

Έρευνα: η συναναστροφή με τους ντόπιους, στα πλεονεκτήματα των διεθνών ταξιδιών

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα ενός ταξιδιού σε μια άλλη χώρα είναι η αλληλεπίδραση με τον τοπικό πολιτισμό. Στο πλαίσιο της νέας ταξιδιωτικής τάσης για απόκτηση εμπειριών, η συναναστροφή με τους ντόπιους  παίζει σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με έρευνα του bayut.com σχετικά με τα πλεονεκτήματα των διεθνών ταξιδιών, η συναναστροφή με τους ντόπιους μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο σε ένα άτομο, συναισθηματικά, διανοητικά και σωματικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1770 κατοίκους των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μεταξύ άλλων δείχνει ότι σχεδόν το 45% όσων έκαναν φίλους ντόπιους, ανέφεραν ότι τα ταξίδια τους άλλαξαν σημαντικά. Πάνω από το 41% ​​των ανθρώπων που προσπάθησαν να κατανοήσουν ή να ασκήσουν τοπικά έθιμα, δήλωσαν ότι είχε μεγάλη επίδραση στο χαρακτήρα τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι προτάσεις των ντόπιων μπορούν να ξεπεράσουν κάθε οδηγό ή τουριστικό δρομολόγιο.

Και αυτό δείχνει πόση σημαντική είναι η αλληλεπίδραση του οικοδεσπότη ενός σπιτιού βραχυχρόνιας μίσθωσης με τους επισκέπτες του. Δίνοντας πληροφορίες στον επισκέπτη για την περιοχή, ανάλογα με τα γούστα και τα ενδιαφέροντά του, του δίνετε την ευκαιρία να απολαύσει περισσότερο τον προορισμό.

Γλώσσα και φαγητό «ανοίγουν» ορίζοντες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθει κάποιος πραγματικά για έναν πολιτισμό είναι μέσω της κουζίνας του. Προτείνετε στους επισκέπτες σας ένα οικογενειακό εστιατόριο, μαθήματα μαγειρικής ή ένα food tour. Μέσω των Airbnb Experiences μπορείτε να οργανώσετε κάτι εσείς ή να προτείνετε κάποιον άλλον οικοδεσπότη από την περιοχή σας.

Επίσης η προσπάθεια να μάθει κάποιος τη μητρική γλώσσα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να κατανοήσει έναν πολιτισμό. Περίπου το 44% όσων επιχείρησαν να μάθουν την τοπική γλώσσα ενώ ταξίδευαν, δήλωσαν ότι άλλαξε η προοπτική τους, σε σύγκριση με λιγότερο από το 24% όσων δεν έκαναν καμία προσπάθεια να τη μάθουν.

Μπορείτε λοιπόν να αφήσετε στο σπίτι μια μικρή λίστα με βασικές ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Κάτι σαν ένα μικρό λεξικό, φτιαγμένο από εσάς ειδικά για τους επισκέπτες σας. Να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν, παρά το Google translate…

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend