• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Δεν σχεδιάζουμε αεροπορική εταιρεία

Ο Greg Greeley, President of Homes της Airbnb, ήταν απόλυτος! Δεν σχεδιάζουμε αεροπορική εταιρεία, δήλωσε κατηγορηματικά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης της Ευρώπης, ο κ. Greeley ερωτήθηκε για τη μεταγραφή του Fred Reid, βετεράνου της αεροπορικής βιομηχανίας. Άλλωστε οι φήμες για επέκταση της Airbnb στον αεροπορικό κλάδο ήταν έντονες. Ο πρόεδρος της εταιρείας τόνισε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών στις μεταφορές. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό».

Ανέφερε πάντως ότι οι μεταφορές αποτελούν μέρος της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας που θέλει η πλατφόρμα να προσφέρει στους πελάτες της. Και πρόσθεσε: «Μιλάμε με τις αεροπορικές εταιρείες. Εξετάζουμε πώς ακριβώς μπορούμε να ξεκινήσουμε».

Πριν από λίγες εβδομάδες και ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chersky, είχε αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει την ίδρυση μιας νέας αεροπορικής εταιρείας. Ούτε τη δημιουργίας μιας νέας πλατφόρμας κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων. Ανέφερε όμως ότι «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε την εμπειρία των μεταφορών για όλους».

Τα μελλοντικά σχέδια

Ο κ. Greeley ανέπτυξε τη στρατηγική της Airbnb που έχει ως στόχο η εταιρεία να γίνει travel super brand. “Η εταιρεία θέλει να αναπτυχθεί, αλλά με τρόπο που να διατηρεί τη σύνδεσή της με τους ανθρώπους και να παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία μαγικών, αυθεντικών εμπειριών ταξιδιού”, τόνισε.

“Υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάποιος μπορεί να κάνει κράτηση για μαγικές στιγμές”, εξήγησε ο Greeley. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πάνω από 20.000 δραστηριότητες και εμπειρίες είναι τώρα διαθέσιμες στην Airbnb και ότι, από πέρυσι, μπορούν να καταχωρηθούν στην πλατφόρμα και τα boutique ξενοδοχεία εκτός από τα ιδιωτικά καταλύματα.

Λίγο αργότερα, η Airbnb ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της HotelTonight, της πλατφόρμας κρατήσεων ξενοδοχειακών δωματίων τελευταίας στιγμής.

Άλλοι νέοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι το Airbnb-Plus αλλά και οι προσφορές για επαγγελματίες ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας εταιρικής μετεγκατάστασης.

Ο Greeley απάντησε επίσης στις κατηγορίες ότι η Airbnb συμβάλλει στην αύξηση των ενοικίων στις πόλεις και στην εκτόπιση των κατοίκων. “Οι ελλείψεις στέγασης ήταν ήδη ένα πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις πριν από την Airbnb”, τόνισεο Greeley. «Μερικές φορές είμαστε απλώς ο αποδιοπομπαίος τράγος», συνέχισε – επισημαίνοντας ότι πολλοί οικοδεσπότες της Airbnb χρησιμοποιούν το εισόδημα από την υπεκμίσθωση για να πληρώσουν το δικό τους ενοίκιο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend