• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Γιάννης Ρέτσος: Το Airbnb ήρθε για να μείνει

Σαφές μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους στην τουριστική δραστηριότητα έστειλε ο Γιάννης Ρέτσος σχετικά με τη βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση.

«Το Airbnb ήρθε για να μείνει, δεν είναι κάτι παροδικό». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6.

Ο κ. Ρέτσος χαρακτήρισε το Airbnb παγκόσμια δραστηριότητα που στην Ελλάδα εξελίχθηκε σε πρόβλημα καθώς οι κυβερνήσεις δεν το ρύθμισαν. Στάθηκε σε δύο σημεία που αφορούν τη ρύθμιση: στη φορολόγηση και στη θέσπιση κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ που είναι Κοινωνικός Εταίρος του κράτους σε θέματα τουρισμού, δεσμεύτηκε μάλιστα ότι αν ρυθμιστεί αυτή η αγορά, «εμείς στη συνέχεια θα την αναγνωρίσουμε και ως κομμάτι του τουριστικού συνόλου».

Επιπλέον, ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι εκτός από επενδύσεις χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας , σε θέματα που κάνουν καλύτερη ή χειρότερη τη ζωή κατοίκων και τουριστών. Έκανε λόγο για διαχείριση των φυσικών πόρων και των σκουπιδιών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα σκουπίδια της Κέρκυρας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend