• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb | Ρεκόρ κερδών το γ’ τρίμηνο, 1 εκατ. νέες καταχωρίσεις το 2023

Airbnb τρίμηνο

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο της ιστορίας της ήταν για την Airbnb το θερινό τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καθαρά έσοδα για το εν λόγω τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου ενός εφάπαξ οφέλους φόρου εισοδήματος, ήταν 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια. Εάν εξαιρεθεί το εφάπαξ όφελος, τα καθαρά έσοδα ανέρχονται σε 1,61 δισ. δολάρια, έναντι 1,21 δισ. δολάρια το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ανέδειξαν το πιο κερδοφόρο τρίμηνο της εταιρείας. Όπως τόνισε, τους τελευταίους εννέα μήνες η πλατφόρμα πρόσθεσε σχεδόν 1 εκατομμύριο καταχωρίσεις παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τη ζήτηση για ταξίδια να αυξάνεται, είπε ο Brian Chesky.

Οι αιτίες της ανάπτυξης

Το ισχυρό τρίτο τρίμηνο προήλθε από τις ακόλουθες εξελίξεις:

Αύξηση κρατήσεων για διανυκτερεύσεις και εμπειρίες. Αυξήθηκαν κατά 14% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, υπήρξε διαδοχική επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των διανυκτερεύσεων σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Αξιοσημείωτο ότι το 53% των διανυκτερεύσεων κρατήθηκαν στην εφαρμογή Airbnb σε σύγκριση με 48% το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Αυξήθηκαν οι διασυνοριακές κρατήσεις. Αύξηση κατά 17% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η Airbnb επιχειρεί να ενισχύσει την παρουσία της σε περιοχές που είχαν μείνει πίσω. Χαρακτηριστικά, στην περιοχή της Ασίας- Ειρηνικού η πλατφόρμα έχει ανακάμψει πλήρως στα προ-πανδημικά επίπεδα. Οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 23% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Τα εξερχόμενα ταξίδια στην Κίνα αυξήθηκαν πάνω από 100% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Οι μικρότερες αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και η Ινδονησία σημείωσαν αύξηση άνω του 30% από έτος σε έτος στις διανυκτερεύσεις.

Επιστροφή επισκεπτών στις πόλεις. Οι διανυκτερεύσεις στα αστικά κέντρα αυξήθηκαν κατά 15% το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Η προσφορά τόσο στις πόλεις όσο και σε μη αστικές περιοχές αυξήθηκε με παρόμοιους ρυθμούς.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο νέες καταχωρίσεις. Οι ενεργές καταχωρίσεις της αυξήθηκαν κατά 19% το 3ο τρίμηνο του 2023 σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Με περισσότερες από 7 εκατομμύρια ενεργές καταχωρίσεις, εξάλλου, παρατηρήθηκε σχετικά παρόμοια ανάπτυξη μεταξύ μεμονωμένων και επαγγελματιών οικοδεσποτών. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η πλειονότητα των νέων καταχωρίσεων είναι αποκλειστικά για την Airbnb.

Αύξηση προσφοράς. Υπήρξε διψήφια αύξηση της προσφοράς σε όλες τις περιοχές, με την υψηλότερη ανάπτυξη στην Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend