• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Μεγάλη άνθηση γνωρίζουν τα οικογενειακά ταξίδια στην Airbnb

οικογενειακά ταξίδια Airbnb

Τα οικογενειακά ταξίδια ανθίζουν στην Airbnb.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Airbnb, σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2022 τα οικογενειακά ταξίδια σημείωσαν άνοδο κατά 60% έναντι του 2019, με περισσότερα από 15 εκατομμύρια check-in σε σχεδόν 90.000 προορισμούς.

Πολλές από αυτές τις οικογένειες, όπως αναφέρεται, πιθανότατα έκαναν κράτηση σε ακίνητα της Airbnb λόγω της ελκυστικής τιμής και του περισσότερου χώρου που έλαβαν σε σύγκριση με αυτό που προσφέρουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ειδικότερα;

  • Οι οικογένειες μπορούν να αποκτήσουν ένα Airbnb με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια στην τιμή περίπου ενός δωματίου ξενοδοχείου σε μια μεγάλη αλυσίδα.
  • Το ένα τέταρτο των καταχωρίσεων της Airbnb έχει τρία ή περισσότερα υπνοδωμάτια.
  • Περισσότερες από 1 εκατομμύριο καταχωρήσεις έχουν κούνιες για μικρά παιδιά.
  • Σχεδόν το 90% των καταχωρίσεων της Airbnb έχουν κουζίνες.
  • Τα Airbnb δέχονται κατοικίδια, που θέλουν μαζί τους τα παιδιά. Πέρυσι, ακίνητα της Airbnb φιλοξένησαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κατοικίδια.
  • Οι οικογένειες χρησιμοποιούν την Airbnb για όλη τη διάρκεια διαμονής: Το 2022, η διαμονή για περισσότερες από τις μισές οικογένειες ήταν μεταξύ δύο και έξι διανυκτερεύσεων, ενώ σχεδόν οι μισές έμειναν για μία εβδομάδα ή περισσότερο.
  • Καλύτερος ύπνος: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 66,9% των ταξιδιωτών κοιμάται τουλάχιστον επτά ώρες σε σπίτια βραχυπρόθεσμης μίσθωσης διακοπών, έναντι 65,8% στο σπίτι και 53,8% σε ξενοδοχείο ή μοτέλ.

Οι καλύτεροι προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις για οικογενειακές διακοπές το 2022 ήταν:

Παρίσι

Λονδίνο

Μελβούρνη

Νέα Υόρκη

Ρώμη

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Σίδνεϋ

Ντουμπάι

Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτοί οι προορισμοί δείχνουν ότι η Airbnb είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες ακόμα και όταν ταξιδεύουν σε μια μεγάλη πόλη.

Τύποι καταχωρίσεων

Το 2022, οι οικογένειες χρησιμοποίησαν καταλύματα Airbnb, που είχαν πισίνα για κολύμβηση ή προσφέρονταν για σκι και πεζοπορία στην περιοχή. Οι κατηγορίες με τις κορυφαίες κρατήσεις για οικογενειακά ταξίδια πέρυσι περιλαμβάνουν καταλύματα με καταπληκτικές πισίνες, όσα ήταν κοντά σε παραλία, χιονοδρομικά κέντρα και εθνικά πάρκα. Ισχυρή η ζήτηση και το 2023.

Οικονομικοί προορισμοί για οικογένειες σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με Έρευνα Οικογενειακών Ταξιδιών στις ΗΠΑ , οι περισσότερες οικογένειες (53%) σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια εσωτερικού το 2023 και το 49% προγραμματίζει περισσότερα σε διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, για οικογένειες που θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα, η Airbnb παρέχει στις οικογένειες πρόσβαση σε οικονομικές καταχωρίσεις και τοποθεσίες.

Οι δημοφιλείς προορισμοί για οικογένειες όπου οι καταχωρίσεις της Airbnb είχαν κατά μέσο όρο λιγότερο από 50 $ ανά διανυκτέρευση ανά άτομο το 2022:

Somerset, Ηνωμένο Βασίλειο

Μπρίτζταουν, Μπαρμπάντος

Αλγκέρο, Ιταλία

Whakatane, Νέα Ζηλανδία

Highlands, Καναδάς

Port St. Lucie, FL, Ηνωμένες Πολιτείες

Ουάσιγκτον, UT, Ηνωμένες Πολιτείες

Camuy, Πουέρτο Ρίκο

Greater Brisbane, Αυστραλία

Παραλίες Rosarito, Μεξικό

Επιπλέον, το φθινόπωρο και ο χειμώνας ήταν οι πιο προσιτές περίοδοι για οικογενειακά ταξίδια στην Airbnb πέρυσι. Ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είχαν κατά μέσο όρο λιγότερο από 50$ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση παγκοσμίως.

Έσοδα για τους οικοδεσπότες

Καθώς το κόστος ζωής ανεβαίνει, η δημοτικότητα των οικογενειακών ταξιδιών δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες κερδών για τους οικοδεσπότες, οι οποίοι είχαν έσοδα πάνω από 14 δισεκατομμύρια δολάρια από κρατήσεις με οικογένειες πέρυσι.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend