• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αύξηση των ταξιδιών το 2023 δείχνουν οι αναζητήσεις στις πλατφόρμες

Φαίνεται ότι ο κόσμος έχει μάθει να ζει με τους κινδύνους, που απειλούν την ομαλότητα στην καθημερινότητά του και προγραμματίζει τα ταξίδια του χωρίς να επηρεάζεται από τις προκλήσεις της εποχής.

Αυτό δείχνει η αύξηση των αναζητήσεων για ταξίδια το 2023, που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο, αλλά και τους προηγούμενους μήνες, στις μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες Tripadvisor, Expedia, Airbnb και Booking.com.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της πλατφόρμας ψηφιακής νοημοσύνης Similarweb, προκύπτουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

** Τη μεγαλύτερη αύξηση στην επισκεψιμότητα τον περασμένο Δεκέμβριο είχε η Booking.com, με 28% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021. Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, η Booking.com παρέμεινε πίσω από τις υπόλοιπες πλατφόρμες, με 56,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

** Το Tripadvisor παρέμεινε ο πιο δημοφιλής ιστότοπος με 89 εκατομμύρια επισκέπτες τον Δεκέμβριο, αριθμός 15% υψηλότερος από τον προηγούμενο χρόνο.

** Η Expedia σημείωσε ανάπτυξη σχεδόν 17% με 67 εκατομμύρια επισκέπτες

** Ανάλογα επίπεδα επισκεψιμότητας με την Expedia είχε η Airbnb, η οποία, ωστόσο, κατέγραψε τη μικρότερη ποσοστιαία αύξηση έναντι του Δεκεμβρίου του 2021 (6%)

Με βάση τα στοιχεία, η Airbnb έχασε μερίδιο στην πίτα της επισκεψιμότητας, υποχωρώντας δύο ποσοστιαίες μονάδες έναντι των άλλων πλατφορμών, ενώ η Booking.com κέρδισε σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Παρά τις διαφοροποιήσεις, το Tripadvisor παρέμεινε ηγέτης με 32% του συνολικού μεριδίου επισκεψιμότητας, ακολουθούμενο από την Airbnb και την Expedia με 24% και την Booking.com με 20%.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση της Similarweb, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2023 η ζήτηση για ταξίδια, που ανέκαμψε πέρυσι. Πρώτο κριτήριο στην επιλογή των ταξιδιών είναι οι εμπειρίες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, διαπιστώνεται αυξητική τάση σε σε όλους τους τομείς- ξενοδοχεία, βραχυπρόθεσμες μισθώσεις διακοπών, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιέρες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend