• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έρχεται το ShortStay Greece Conference 2023, γεμάτο καινοτομίες!

Το ShortStay (ex BnB) Greece Conference, το συνέδριο που έγινε θεσμός στην αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, έρχεται για 5η χρονιά, στην Αθήνα, πλήρως ανανεωμένο!

Με νέο όνομα, με ευρύτερη θεματολογία, περισσότερες προτάσεις και λύσεις, ακόμα πιο στοχευμένες εκπαιδευτικές δράσεις και σε νέο χώρο, το ShortStay Greece Conference αφουγκράζεται τις ανάγκες των οικοδεσποτών για ενημέρωση, εκπαίδευση και αλλά και ανταλλαγή απόψεων.

Στις 18 & 19 Φεβρουαρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα, το ShortStay (ex BnB) Greece Conference σηματοδοτεί τη νέα εποχή του hospitality!

Οι φετινές καινοτομίες

Σε έναν κλάδο που μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς, το συνέδριό μας δεν θα μπορούσε να παραμείνει ίδιο.

Νέο όνομα: Το ShortStay (ex BnB) Greece Conference αλλάζει όνομα και ξεφεύγει από τα στενά όρια της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όταν δημιουργήθηκε η Airbnb, η πλατφόρμα που έφερε νέες επιλογές διαμονής για τους ταξιδιώτες, η ιδέα ήταν να αξιοποιήσουν οι οικοδεσπότες έναν επιπλέον χώρο στο σπίτι τους ή ένα επιπλέον σπίτι που διέθεταν για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Μεγάλες ταξιδιωτικές πλατφόρμες εμφάνισαν δίπλα στις ξενοδοχειακές τους προτάσεις και διαμερίσματα, ολόκληρα σπίτια, εξοχικά, βίλες. Νέες πλατφόρμες δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται. Πλέον η βιομηχανία του hospitality αλλάζει, με την είσοδο νέου τύπου καταλυμάτων: ολόκληρα σπίτια, συγκροτήματα σπιτιών, apart hotels, serviced apartments, villas, ακόμα και υβριδικού τύπου καταλύματα που συνδυάζουν διάφορες μορφές διαμονής.

Ευρύτερη θεματολογία: Με τέτοιες αλλαγές στον κλάδο του hospitality, οι προκλήσεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Και οι ανάγκες για ενημέρωση σε θέματα θεσμικά, νομικά, τεχνολογικά, operations, marketing, κ.ά, είναι ακόμα πιο αυξημένες. Από την πρώτη χρονιά, ο στόχος του συνεδρίου είναι να βρίσκεται δίπλα στους hosts, να μεταφέρει και να ανταλλάσσει γνώσεις, να θέτει προβληματισμούς και να αποτελεί τον χώρο ανταλλαγής απόψεων αυτής της τόσο δυναμικής αγοράς. Μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος του κλάδου short-term rentals έχουν τιμήσει με την παρουσία τους το BnB Greece Conference. Τώρα τη σκυτάλη παίρνει το ShortStay Greece Conference, με ακόμα πιο πλούσιο περιεχόμενο.

Δύο ημέρες ομιλιών, συζητήσεων, παρουσιάσεων.

  • Η πρώτη μέρα, με τίτλο “Meet the Greeks”, θα είναι αφιερωμένη στους property managers, στους επαγγελματίες που διαχειρίζονται περισσότερες ή λιγότερες ιδιοκτησίες. Συζητήσεις, παρουσιάσεις και workshops, σε συνεργασία και υπό την Αιγίδα του STAMA (Short-Term Accommodation Managers Association), ο οποίος θα πραγματοποιήσει και τη γενική του συνέλευση.
  • Η δεύτερη μέρα, με τίτλο “Community matters”, θα είναι αφιερωμένη στους μεμονωμένους οικοδεσπότες, τους hosts που θέλουν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις, να αναζητήσουν λύσεις ώστε να αναβαθμίσουν τη δραστηριότητά τους ώστε να γίνει πιο λειτουργική και πιο αποδοτική.

 

 

Περισσότερες λύσεις: Όσο η αγορά μεγαλώνει, τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις της σε εξοπλισμό, νέες τεχνολογίες, καινοτόμες προτάσεις. Όλοι οι βασικοί προμηθευτές της αγοράς της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στον εκθεσιακό χώρο του ShortStay Greece Conference. Ελληνικές αλλά και ξένες εταιρείες, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους που απαντούν στις ανάγκες των hosts όλων των κατηγοριών. Μια ιδανική ευκαιρία νέες γνωριμίες και νέες συνεργασίες.

Εκπαιδευτικές δράσεις: Παρουσιάσεις και workshops διαμορφωμένα τόσο για τους property managers όσο και για τους hosts θα διοργανωθούν στη συμπληρωματική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αρχαίου Ελαιώνα. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για θέματα operations, pricing, marketing, διαχείριση πλατφορμών, κ.ά., να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν λεπτομερείς απαντήσεις.

Νέος χώρος: Το ShortStay Greece Conference 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα, που βρίσκεται στο campus του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας ενώ διαθέτει μεγάλης χωρητικότητας δωρεάν parking.

Εκτός από τη λειτουργικότητά του όμως, η επιλογή του χώρου έχει ακόμη μια σημασία. Το ShortStay Greece Conference 2023 έρχεται πιο κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διαθέτει τμήμα Διοίκησης Τουρισμού. Σηματοδοτείται έτσι η έναρξη της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ανοίγοντας τον δρόμο στους επαγγελματίες της αγοράς να έρθουν σε επαφή με τους μελλοντικούς εργαζόμενούς τους.

Νέο site: Όλες οι πληροφορίες για το συνέδριο, στο ολοκαίνουριο site www.shortstayconference.gr

Η «φωνή» της αγοράς

Οι εξελίξεις στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι ραγδαίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το ShortStay Greece Conference θα αποτελέσει το βήμα προκειμένου ο κλάδος να εκφράσει τις απόψεις του, να συντονίσει τις κινήσεις του, να διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει στο ταξιδιωτικό στερέωμα. Κυβερνητικά στελέχη θα είναι επίσης παρόντα για να «ακούσουν» τη φωνή της αγοράς που δυναμώνει ολοένα και περισσότερο.

 

Early bird για τα 50 πρώτα εισιτήρια!

Κλείσε τώρα τη θέση σου και…Go Beyond!

Το ShortStay Greece Conference πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της European Holiday Home Association (EHHA), του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων STAMA Greece, του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού ΣΟΔΙΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων ΠΟΜΙΔΑ.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend