• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

H Holidu συγκεντρώνει 100 εκατ. ευρώ – Ανάπτυξη και στην Ελλάδα

Holidu Ελλάδα

Η Holidu, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Ε ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ υπό την ηγεσία της 83North.

Στον επενδυτικό γύρο συμμετείχαν οι Northzone, HV Capital, Vintage Investment Partners και Commonfund Capital. Επιπλέον, ισχυρή συμμετοχή είχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Prime Ventures, EQT Ventures, coparion, Senovo, Lios Ventures και την Possible Ventures του Chris Hitchen. Αυτός ο γύρος περιλαμβάνει επίσης ένα στοιχείο επιχειρηματικής πίστωσης (venture debt) ύψους 25 εκατ. ευρώ χρηματοδότησης από την Claret Capital και τη Silicon Valley Bank.

Η Holidu ιδρύθηκε το 2014 από τα αδέλφια Johannes και Michael Siebers. Έχει δημιουργήσει μια ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κρατήσεων για ενοικιάσεις διακοπών. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες άγγιξε πάνω από 110 εκατομμύρια επισκέπτες.

Επιπλέον, η Holidu έχει δημιουργήσει μια συνεργατική και εξαιρετικά επιτυχημένη λύση λογισμικού και υπηρεσιών για τους οικοδεσπότες με την ονομασία Bookiply. Βοηθά τους ιδιοκτήτες μεμονωμένων ακινήτων να δημιουργούν περισσότερες κρατήσεις με λιγότερο κόπο. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια αξιόπιστη εμπειρία για τους επισκέπτες. Αυτό επιτυγχάνεται παρέχοντας στους οικοδεσπότες μια ισχυρή λύση λογισμικού που συνδυάζεται με την υποστήριξη από τοπικές ομάδες.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο αριθμός των κατοικιών που διαχειρίζεται η Bookiply αυξήθηκε από 5.000 σε σχεδόν 20.000. Τα έσοδα από τις κατοικίες της Bookiply έχουν αυξηθεί 13 φορές από το 2019 έως σήμερα το 2022. Αποτελούν πλέον πάνω από το ήμισυ των εσόδων του ομίλου Holidu. Η Bookiply δραστηριοποιείται πλέον σε 19 τοπικά γραφεία σε όλη την Ευρώπη. Αποτελεί τον ηγέτη της αγοράς βάσει του αριθμού διαχειριζόμενων ακινήτων σε αρκετές βασικές τουριστικές περιοχές στην Ισπανία και την Ιταλία.

Και στην Ελλάδα

Η Holidu επεκτάθηκε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι και η ομάδα διαχειρίζεται ήδη από την Αθήνα εκατοντάδες κατοικίες της Bookiply σε όλα τα νησιά του Ιονίου, όπως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Το προϊόν έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση στους οικοδεσπότες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στην Ελλάδα λόγω του μοναδικού συνδυασμού λογισμικού και τοπικής υποστήριξης.

Με την εξαγορά δύο μεγάλων εταιρειών ενοικίασης διακοπών στη Γερμανία φέτος, η Bookiply οδεύει προς την οικοδόμηση ηγετικής θέσης και στις γερμανόφωνες αγορές.

Η επένδυση θα τροφοδοτήσει την ανάπτυξη των τοπικών γραφείων της Holidu και της Bookiply. Θα ξεκλειδώσει την οργανική και ανόργανη ανάπτυξη στις υπάρχουσες αγορές. Και θα οδηγήσει σε πρόσθετες επενδύσεις στη Bookiply και στην πλατφόρμα κρατήσεων Holidu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend