• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Statista | Στα 29 δισ.δολ. τα παγκόσμια έσοδα της βραχυχρόνιας μίσθωσης το 2022

έσοδα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Στα 29,05 δισ. δολάρια αποτιμά τα έσοδα στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως το 2022 η έγκυρη γερμανική εταιρεία Statista.

Σύμφωνα με την τελευταία της ανάλυση:

** Τα περισσότερα έσοδα στον τομέα της βραχυχρόνιας μίσθωσης φέτος θα δημιουργηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες (18,6 δισ.δολάρια ΗΠΑ το 2022).

** Τα έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσιο ρυθμό αύξησης 4,29% μέχρι το 2026, φτάνοντας τα 34,37 δισ. $ ΗΠΑ.

** Ο αριθμός των χρηστών ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης αναμένεται να ανέλθει σε 205,2 εκατομμύρια έως το 2026.

** Το 76% των συνολικών εσόδων θα δημιουργηθεί μέσω διαδικτυακών πωλήσεων έως το 2026.

Η άνθιση της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg, προσελκύει πλέον πολλούς επενδυτές.

Χαρακτηριστικά, όπως σημείωνε, σχεδόν 30 σεντς από κάθε δολάριο που δαπανάται στον χώρο της φιλοξενίας πηγαίνει στον τομέα των εναλλακτικών καταλυμάτων. Η ζήτηση έχει αυξηθεί περισσότερο από 60%.

Η αγορά STR στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, οι πέντε βασικές αγορές – Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία – αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των συνολικών κρατήσεων STR στη γηραιά ήπειρο.

Η ανάκαμψη αναμένεται να είναι ταχύτερη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Γαλλία δεν θα δει πλήρη ανάκαμψη στα επίπεδα του 2019 πριν από το 2024.

Οι διαδικτυακές κρατήσεις συνεχίζουν να κερδίζουν το μεγαλύτερο μέρος του μεριδίου στο ευρωπαϊκό τοπίο STR. Από 77% το 2019, η διείσδυση στο διαδίκτυο αναμένεται να αυξηθεί στο 85% το 2025.

Οι σημαντικότεροι παίκτες στον διαδικτυακό χώρο περιλαμβάνουν την Airbnb, την Booking.com, τη Vrbo (και άλλες επωνυμίες του Ομίλου Expedia, όπως η FeWo-direkt στη Γερμανία και η Abritel στη Γαλλία) και η Awaze με πολλές επωνυμίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλοι σημαντικοί παίκτες περιλαμβάνουν το OYO Vacation Homes, το HomeToGo (συμπεριλαμβανομένου του Casamundo και άλλων ιστότοπων μετα-αναζήτησης), το Interhome Group, το e-domizil Group, κ.ά.

Η αγορά STR στην Ευρώπη προσελκύει περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Όσοι επιλέγουν αυτά τα καταλύματα είναι ως επί το πλείστον νεαρής ηλικίας, με τους Ιταλούς (47%) και τους Γάλλους (42%) ταξιδιώτες στην ηλικιακή ομάδα 18-34 να έχουν μείνει σε STR τουλάχιστον μία φορά.

Περισσότερο από το 40% των ταξιδιωτών σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Γαλλία εξέτασαν μόνο STR για το τελευταίο τους ταξίδι.

Η σχέση ποιότητας/τιμής είναι ο πιο σημαντικός λόγος για την επιλογή STR, για το 37% των Ευρωπαίων ταξιδιωτών. Οι Ισπανοί ταξιδιώτες (44%) δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό, ενώ οι Βρετανοί προσέχουν περισσότερο την τοποθεσία (45%).

Κοιτάζοντας το μέλλον, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών δηλώνουν ότι σκοπεύουν να μείνουν σε κατάλυμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σε ένα ταξίδι τους επόμενους 12 μήνες. Αν και αυτό ακολουθεί την πρόθεση για διαμονή σε ξενοδοχεία, εντούτοις αποτελεί καλό οιωνό για έναν κλάδο που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend