• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Θεσσαλονίκη τρίτη καλύτερη πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες

Η Θεσσαλονίκη είναι η τρίτη καλύτερη πόλη για τους ψηφιακούς νομάδες, σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων Instant Offices. Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας (26/09) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επικαλούμενος έρευνα του ΜΙΤ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε ότι υπάρχει η εκτίμηση πως, αν η Ελλάδα κατάφερνε να προσελκύσει 100.000 ψηφιακούς νομάδες σε μία χρονιά και αυτοί παρέμεναν στη χώρα για έξι μήνες, το όφελος θα μπορούσε να φτάσει το 1,6 δις ευρώ ετησίως. «Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σχεδόν στα έσοδα που αποφέρει μία εβδομάδα παραμονής 2,5 εκατομμυρίων ‘κλασικών’ τουριστών», πρόσθεσε.

«Οι ψηφιακοί νομάδες αναζητούν ζωντανή κοινωνική ζωή, διακριτή πολιτιστική ταυτότητα, ζωντανό κέντρο πόλης, πόλη ανοιχτή, φιλική, φιλόξενη και ανεκτική. Όλα αυτά η Θεσσαλονίκη τα έχει σε υπερθετικό βαθμό», υπογράμμισε ο κ.Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης στον τομέα των έξυπνων πόλεων και του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ζέρβας μίλησε και για σειρά άλλων παγκόσμιων διακρίσεων που έχει κατακτήσει η Θεσσαλονίκη, όπως μεταξύ άλλων η ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της Unesco στον τομέα της γαστρονομίας και η επιλογή της από την Κομισιόν στις πρώτες κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, υπενθύμισε ότι το περιοδικό «TIME» τοποθέτησε τη Θεσσαλονίκη στους 50 κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για το 2022.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend