• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Βραχυχρόνιες μισθώσεις στις ΗΠΑ: Ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις-πτώση στις πληρότητες

Το 2021 ήταν η χρονιά ρεκόρ για τις πληρότητες στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στις ΗΠΑ. Το 2022 θα διακριθεί για το ρεκόρ στον αριθμό των διανυκτερεύσεων.

Αυτό δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία της AirDNA.

Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι τον Αύγουστο η αύξηση της προσφοράς ξεπέρασε την αύξηση της ζήτησης, οδηγώντας στον έκτο συνεχόμενο μήνα μείωσης των ποσοστών πληρότητας (-4,3% τον Αύγουστο).

Όπως σημειώνεται, η προσθήκη περισσότερων καταχωρίσεων σε εθνικό επίπεδο, το αυξανόμενο κόστος εργασίας και ο επίμονος πληθωρισμός θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στα έσοδα ανά διαθέσιμο κατάλυμα (RevPAR), τα οποία έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021.

Η χαμηλότερη ζήτηση σημειώθηκε στις αστικές περιοχές. Αυτό αποδίδεται στην ισχνή ανάκαμψη των επαγγελματικών ταξιδιών την τριετία της πανδημίας.

Η AirDNA δεν αποκλείει η εξ αποστάσεως εργασία και τα μικρότερα συνέδρια να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Οπότε οι πόλεις θα στρέψουν την προσοχή τους στις προαναφερόμενες κατηγορίες προσέλκυσης τουριστών.

Οι επιδόσεις τον Αύγουστο

Από τα βασικά μεγέθη των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σκιαγραφείται η ακόλουθη εικόνα:

** Οι διαθέσιμες καταχωρίσεις στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo έφτασαν τιε 1,38 εκατομμύρια, αυξημένες κατά 23,3% έναντι του 2021 και κατά 7% σε σύγκριση με το 2019.

** Η συνολική ζήτηση αυξήθηκε 19,8% σε ετήσια βάση και κατά 16,4% σε σύγκριση με το 2019.

** Η πληρότητα μειώθηκε 4,3% έναντι του 2021, στο 63,8%. Έναντι του 2019 αυξήθηκε κατά 7,1%.

** Οι μέσες ημερήσιες τιμές (ADR) αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση στα 288$. Σε σύγκριση με το 2019, η αύξηση ήταν στο +22,8%.

** Τα συνολικά έσοδα ήταν 23,1% υψηλότερα σε ετήσια βάση τον Αύγουστο. Σε σύγκριση με το 2019, αυξήθηκαν κατά 42,9%.

** Οι κρατήσεις διανυκτερεύσεων για τους επόμενους μήνες αυξήθηκαν κατά 16,9% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021.

Τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20,7 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, με τον Ιούλιο να διατηρεί τα πρωτεία, αφού καταγράφηκαν 23 εκατ. διανυκτερεύσεις.

Οι προοπτικές

Η ζήτηση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως σημειώνει η AirDNA, παραμένει ανθεκτική. Όμως, τα μικτά μακροοικονομικά σήματα για την οικονομία των ΗΠΑ και ο επίμονος πληθωρισμός παραμένουν οι μεγαλύτεροι εχθροί στην εικόνα της ταξιδιωτικής ζήτησης τους επόμενους μήνες.

Εναπόκειται στους οικοδεσπότες, όπως αναφέρεται, να συνεχίσουν να βελτιώνουν και να αναβαθμίζουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και εμπειρίες όχι μόνο στο υπόλοιπο του 2022 αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Μια πρόσφατη μελέτη της McKinsey, όπως τονίζεται, διαπίστωσε ότι ενώ το 78% των ταξιδιωτών των ΗΠΑ δηλώνουν ότι αισθάνονται άνετα να μένουν σε ένα ξενοδοχείο, πολύ λιγότεροι –μόνο το 61%– νιώθουν άνετα να μένουν σε εναλλακτικά καταλύματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας ισχυρός διάδρομος για μελλοντική ανάπτυξη για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend