• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb λανσάρει τα ιστορικά κτίρια στην Ευρώπη

ιστορικά κτίρια

Μια νέα κατηγορία κατοικιών, που αφορά ιστορικά κτίρια (Historical Homes), λανσάρει η Airbnb, με στόχο να διευκολύνει την εύρεση κατοικιών που προσφέρουν μια αυθεντική πολιτιστική και ιστορική διαμονή.

Όπως σημειώνει η πλατφόρμα, ο πολιτιστικός τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς. Αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου του τουρισμού παγκοσμίως, σύμφωνα με την UNESCO.

Τα δεδομένα της, εξάλλου, αποκαλύπτουν μια αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι κρατήσεις για ιστορικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά πάνω από 54% το 2021 σε σύγκριση με το 2019.

Έναρξη με 20.000 ιστορικές κατοικίες

Για να καλύψει, λοιπόν, αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση, η Airbnb κυκλοφόρησε τη νέα κατηγορία Ιστορικών Κατοικιών. Διευκολύνει έτσι τους επισκέπτες να ανακαλύψουν σχεδόν 20.000 σπίτια πολιτιστικής κληρονομιάς σε αυτές τις πέντε χώρες. Οι ιστορικές κατοικίες αφορούν από μετασκευασμένα παρεκκλήσια στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι κάστρα αιώνων στη Γερμανία.

Πέραν των 5 χωρών, που προαναφέρθηκαν, σύντομα στην πλατφόρμα της Airbnb θα προστεθούν ιστορικά σπίτια και από άλλες χώρες.

Μέχρι σήμερα, η κατηγορία Historical Homes, που προσφέρει μοναδικές λίστες ιστορικής σημασίας από τον 19ο αιώνα ή παλαιότερα, είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία με περισσότερες χώρες διαθέσιμες σύντομα.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, η κρίση που βιώνουν οι Ευρωπαίοι με το πολύ ακριβό κόστος ζωής, ωθεί όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες να γίνουν οικοδεσπότες στην Airbnb για να τα βγάλουν πέρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, το μέσο κέρδος για τους οικοδεσπότες, που καταχωρούν ιστορικά σπίτια, ήταν σχεδόν 10.000 £ το 2021 σε σύγκριση με λίγο πάνω από 6.000 £ για τους οικοδεσπότες, που διαθέτουν μη ιστορικά ακίνητα.

Αυτό ισοδυναμεί με επιπλέον αμοιβή άνω των τριών μηνών για το μεσαίο νοικοκυριό του Ηνωμένου Βασιλείου, μόνο με την ενοικίαση ενός ιστορικού σπιτιού στην Airbnb.

Η Heritage Academy

Για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ιστορικών σπιτιών να επωφεληθούν από αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για τουρισμό πολιτιστικής κληρονομιάς, η Airbnb εγκαινίασε την Heritage Academy. Διατίθεται επί του παρόντος στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Άτομα και οργανισμοί, που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, μπορούν να λάβουν μέρος στα διαδικτυακά σεμινάρια οικοδεσπότη ιστορικού σπιτιού, να λάβουν μια αποκλειστική εργαλειοθήκη φιλοξενίας και να συνδεθούν με έναν πρεσβευτή οικοδεσπότη της Airbnb για να λάβουν ατομική βοήθεια.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για διαμονή σε ιστορικά σπίτια

Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για διαμονή σε ιστορικά σπίτια το 2022 είναι:

** Το Stratford-on-Avon (Ηνωμένο Βασίλειο)

** Η Verbania (Ιταλία)

** Η Γκουανταλαχάρα (Ισπανία)

** Το Niederbayern (Γερμανία)

** Το Λανζαρότε (Ισπανία)

** Το Dumfries and Galloway (Ηνωμένο Βασίλειο)

** Η Ετρουσκική Ακτή (Ιταλία)

** Η Περιοχή Φρανκονίας (Γερμανία)

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη υπάρχει Ένωση Ιστορικών Σπιτιών, European Historic Houses. Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες των ιστορικών κτιρίων, των κήπων τους και των πάρκων τους. Σε συνεννόηση με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και με έδρα τις Βρυξέλλες, ο οργανισμός συγκεντρώνει 27 εθνικές ενώσεις ιδιωτικών ιστορικών κατοικιών από ευρωπαϊκές χώρες και έχει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερα από 55.000 ιστορικά κτίρια.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend