• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb αποκαλύπτει τους δημοφιλείς προορισμούς το 2022 για την εξ αποστάσεως εργασία

Αύξηση κατά 33% έναντι του 2019 καταγράφει η Airbnb στον αριθμό διαμονών στα καταλύματά της αυτό το καλοκαίρι, που υπερβαίνουν τις 28 ημέρες.

Όπως υπογραμμίζει, το στοιχείο αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι ταξιδιώτες αξιοποιούν στο έπακρο τις ευέλικτες πολιτικές για την εξ αποστάσεως εργασία.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι οι αναζητήσεις στο Google, με τη φράση «μετακομίσεις στο εξωτερικό» αυξήθηκε ως όρος αναζήτησης κατά 1000% τον Απρίλιο.

Η Αirbnb αποκάλυψε επίσης τους trendy προορισμούς των χρηστών της για την εξ αποστάσεως εργασία. Μάλιστα 1 στους 5 επισκέπτες χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να εργαστεί εξ αποστάσεως ενώ ταξίδευε πέρυσι. Η αναλογία αυτή αναμένεται να αυξηθεί φέτος.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για μακροχρόνιες διαμονές στην Airbnb το 2022 είναι πέντε πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών βρέθηκε φέτος και η Λισαβόνα.

Γενικά τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι ταξιδιώτες επιζητούν να επιστρέψουν σε αστικούς προορισμούς για έναν συνδυασμό απομακρυσμένης εργασίας και ταξιδιού αναψυχής φέτος.

Το top 10 των προορισμών για μακροχρόνιες διαμονές στην Airbnb το 2022:

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ντουμπάι, ΗΑΕ

Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο

Μπέρμιγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

Μάντσεστερ, Ηνωμένο Βασίλειο

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο

Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο

Σεούλ, Νότια Κορέα

Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Όσον αφορά τους πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμούς για τους Βρετανούς παραθεριστές αυτό το καλοκαίρι, έξι από αυτούς βρίσκονται στην ηπειρωτική Ισπανία ή στα ισπανικά νησιά, ενώ το Τουλούμ στο Μεξικό είναι ο μόνος προορισμός εκτός Ευρώπης που μπαίνει στη λίστα.

Top 10 των προορισμών για μακροχρόνιες διαμονές το καλοκαίρι του 2022 για τους Βρετανούς

Ίμπιζα, Ισπανία

Corralejo, Κανάρια Νησιά, Ισπανία

Τουλούμ, Μεξικό

Alcudia, Ισπανία

Pollença, Ισπανία

Νάπολη, Ιταλία

Λανθαρότε, Ισπανία

Αττάλεια, Τουρκία

Nerja, Ανδαλουσία, Ισπανία

Όλμπια, Σαρδηνία, Ιταλία

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend