• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Αirbnb | Κρατήσεις ρεκόρ το α’ τρίμηνο του 2022

Διατηρείται η τάση για μισθώσεις άνω των 28 ημερών
Airbnb τρίμηνο 2022

Η ανάκαμψη στα ταξίδια, που ξεκίνησε πέρυσι, επιταχύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και συνεχίζει να βελτιώνεται οδεύοντας προς το καλοκαίρι, αναφέρει η Airbnb.

Ο γίγαντας της βραχυχρόνιας μίσθωσης παγκοσμίως είδε τις κρατήσεις στο α’ τρίμηνο να ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα. Μάλιστα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια για πρώτη φορά, καταδεικνύοντας την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για ταξίδια.

Οι απώλειες της Airbnb στο α’ τρίμηνο του 2022 μειώθηκαν κατά 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 19 εκατομμύρια δολάρια. Τα επίπεδα κρατήσεων αυξήθηκαν κατά 32% έναντι του α’ τριμήνου το 2019.

Οι πολίτες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουν σε πρόωρη κράτηση ταξιδιών, με τους χρόνους να ξεπερνούν ακόμη και τα επίπεδα του 2019 μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου, ανέφερε η Airbnb, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου.

Στα τέλη του Απριλίου 2022 είχε 30% περισσότερες κρατήσεις για διανυκτερεύσεις το καλοκαίρι από ό,τι την αντίστοιχη εποχή το 2019.

Διατηρείται η τάση για διαμονές άνω των 28 ημερών

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι παρά την έντονη ανάκαμψη των βραχυπρόθεσμων διαμονών, οι μακροχρόνιες διαμονές 28 ημερών και άνω εξακολουθούν να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία ταξιδιού σε σύγκριση με το 2019.

Οι διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Έχουν υπεριδπλασιαστεί έναντι της ίδιας περιόδου το 2019, σύμφωνα με την Airbnb.

Τα έσοδα α’ τριμήνου

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν κατά 70% σε ετήσια βάση. Έφτασαν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπέρασαν τα έσοδα πριν από την πανδημία το α’ τρίμηνο του 2019 κατά 80%.

Αυτό επιτεύχθηκε παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους μακροοικονομικούς αντίθετους οικοκομικούς δείκτες, ανέφερε η εταιρεία.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Chesky δήλωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν ακόμα ένα τρίμηνο ρεκόρ για την Airbnb. Οι επισκέπτες, τόνισε, συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό και σε αγροτικές περιοχές. Όμως διαφαίνεται ότι θα επιστρέψουν φέτος και στις πόλεις, καθώς ανακάμπτουν θεαματικά τα διεθνή ταξίδια.

Ο αριθμός των οικοδεσποτών της Airbnb συνεχίζει να επεκτείνεται, με τις καταχωρίσεις εκτός πόλης να αυξάνονται κατά 21% στη Βόρεια Αμερική και 15% παγκοσμίως, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend