• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Vrbo | Νέοι πελάτες το 50% των κρατήσεων στο α’ τρίμηνο του 2022

Το 50% των πελατών της Vrbo, του ομίλου της Expedia, κατά το α’ τρίμηνο του 2022 ήταν νέοι πελάτες.

Αυτό αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Expedia, Peter Kern, τη Δευτέρα 2 Μαΐου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του ομίλου το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου.

Η Vrbo, όπως είπε, δημιούργησε κρατήσεις «πάνω από τα επίπεδα του 2019» το τρίμηνο του 2022. Σε αυτό βοήθησε καθοριστικά το μάρκετινγκ της εταιρείας, τόσο μέσω τηλεοπτικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ειδήσεων της καλωδιακής τηλεόρασης, όσο και μέσω πληρωμένων μηνυμάτων στις αναζητήσεις της Google.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η εφαρμογή της Vrbo ήταν η νούμερο ένα στη Βόρεια Αμερική το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η Vrbo πάντως ήταν το brand του ομίλου της Expedia με τη μεγαλύτερη προβολή αυτό το τρίμηνο του 2022.

Η αυξημένη προβολή, όμως, δημιούργησε και ένα πρόβλημα. Την έλλειψη ικανού αριθμού ακινήτων βραχυπρόθεσμης μίσθωσης σε πολλούς προορισμούς, όπου δραστηριοποιείται η πλατφόρμα της Vrbo.

«Ναι, είμαστε λίγο περιορισμένοι στην προσφορά», παραδέχθηκε ο Kern. Ο όμιλος έχει ομάδες συνεργατών που προσπαθούν να πείσουν τους διαχειριστές και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων κατοικιών να τα καταχωρήσουν στη Vrbo.

Καταπληκτικό καλοκαίρι θα έχει η Ευρώπη

Ο Kern υπογράμμισε ότι η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική επιστρέφουν στα υψηλότερα επίπεδα από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία ανέφερε ότι επηρέασε πράγματι τις ευρωπαϊκές αγορές του ομίλου. Αλλά όχι για πολύ. Πλέον οι κραδασμοί απορροφώνται και η ζήτηση επιστρέφει.

Γενικά, η Expedia αναμένει ένα «καταπληκτικό καλοκαίρι» στην Ευρώπη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη επιστρέψει στις προ-πανδημικές τάσεις με τους διεθνείς ταξιδιώτες να υπερισχύουν σε ζήτηση έναντι των εγχώριων ταξιδιωτών. Ο αριθμός των Αμερικανών, που αναζητούν ταξίδια στην Ευρώπη, έχει επίσης αυξηθεί και τα παράθυρα κρατήσεων διευρύνονται.

«Συνολικά, μέσα από διάφορους μακροοικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων, συνεχίζουμε να βλέπουμε θετικούς δείκτες για μια ισχυρή ανάκαμψη στα ταξίδια αναψυχής αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Kern.

Χαρακτηριστικά, η Expedia σημείωσε αύξηση 65% στις αναζητήσεις στο Ην. Βασίλειο για την περίοδο του Πάσχα καθώς οι χώρες ανακοίνωσαν την άρση των περιορισμών.

Τέλος, άλλη μια διαπίστωση που ανέφερε ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Expedia: τα αστικά ταξίδια επιστρέφουν δυναμικά.

Στην αρχή, είπε, η έκρηξη των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων φάνηκε να οδηγείται από το ενδιαφέρον των ανθρώπων για μη αστικές περιοχές. Τώρα η τάση φαίνεται να τροφοδοτείται από την άνοδο των μισθώσεων για διακοπές στις πόλεις από οικογένειες και παρέες φίλων.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend