• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Χιλιάδες κρατήσεις στην Ουκρανία στηρίζουν τους hosts

Airbnb κρατήσεις Ουκρανία

Χιλιάδες χρήστες της πλατφόρμας μίσθωσης διαμερισμάτων Airbnb προχώρησαν σε κρατήσεις διαμερισμάτων στην Ουκρανία, όχι για να περάσουν εκεί μερικές μέρες, αλλά για να στηρίξουν οικονομικά τους ουκρανούς ιδιοκτήτες. Μέσα σε μόλις δύο μέρες καταβλήθηκαν σχεδόν 2.000.000 δολάρια για περισσότερες από 61.000 κρατήσεις στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Μετά την κράτηση και προπληρωμή των διαμερισμάτων στην πλατφόρμα Airbnb, ορισμένοι χρήστες δημοσίευσαν στο ίντερνετ τις απαντήσεις ουκρανών ιδιοκτητών, οι οποίοι ευχαριστούσαν τους «πελάτες» τους για την οικονομική, αλλά προπαντός την ηθική στήριξη.

Θέλουν να βοηθήσουν όσο μπορούν τους Ουκρανούς

Η Μέγκαν Μπάμφορντ από το Έντμοντον του Καναδά, έκλεισε διαμερίσματα στις υπό πολιορκία πόλεις Κίεβο και Χάρκοβο. “Αισθάνομαι άσχημα που απολαμβάνω την ασφάλεια και τις ανέσεις εδώ στο σπίτι μου στον Καναδά. Αν πριν από πέντε χρόνια κάποιος μου έλεγε ότι η Airbnb θα μετατρεπόταν σε χρήσιμο μέσο επικοινωνίας εν καιρώ πολέμου θα του έλεγα ότι είναι τρελός”.

Η Καναδέζα τονίζει στο AFP ότι χρησιμοποιεί το Airbnb για να βοηθήσει όσο είναι εφικτό τους Ουκρανούς στην πατρίδα τους. Ελπίζει ότι με τα χρήματα αυτά οι «οικοδεσπότες» της θα μπορούσαν ίσως να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους. Παράλληλα ωστόσο η Μέγκαν Μπάμφορντ λέει ότι δίνει χρήματα και σε οργανώσεις αρωγής.

Η Airbnb στηρίζει την πρωτοβουλία των χρηστών

Η πλατφόρμα Airbnb δεν πήρε η ίδια την πρωτοβουλία για την εκστρατεία αυτή, αλλά την υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μπράιν Τσέσκι δημοσίευσε μηνύματα χρηστών που βοήθησαν οικονομικά με κρατήσεις ουκρανούς οικοδεσπότες.

Παράλληλα η Airbnb ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεάν ολιγοήμερες διανυκτερεύσεις σε μέχρι 100.000 ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ρωσικής εισβολής . Την ίδια στιγμή η αμερικανική πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη δραστηριότητά της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Περίπου 28.000 εκμισθωτές στην Airbnb σε παγκόσμιο επίπεδο προσφέρουν τα διαμερίσματά τους σε πρόσφυγες. Παράλληλα διοχετεύθηκαν περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες οργανώσεις αρωγής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή DW

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend