• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ενοικιάσεις εξοχικών: Ένας κλάδος που προσελκύει διεθνείς επενδύσεις

Οι ενοικιάσεις εξοχικών, ή αγγλιστί vacation rentals, χρονολογούνται πολύ πριν την εμφάνιση των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Επιπλωμένες κατοικίες, πλήρως λειτουργικές, συναντάμε σχεδόν σε όλους τους ιδανικούς για διακοπές προορισμούς.

Και -στην Ευρώπη τουλάχιστον- πρόκειται για μια αγορά που εμφανίζει μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Μια από τις παλαιότερες εταιρείες vacation rentals στην Ευρώπη, βρίσκεται στη Δανία και είναι η DanCenter. Ιδρύθηκε το 1957 ως Dansk Centralt Kontor for Sommerhusudlejning για να εξυπηρετήσει τη ζήτηση από Γερμανούς. Το 2016 πωλήθηκε στην @Leisure, η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε το 2019 από την ασιατική OYO. Σήμερα, η εταιρεία ονομάζεται DanCenter και μπορεί να γιορτάσει τα 65 χρόνια της ως ένας από τους κορυφαίους παρόχους εξοχικών κατοικιών της χώρας.

«Είμαι απίστευτα περήφανος που ως η παλαιότερη εταιρεία ενοικίασης εξοχικών στη Δανία και η πρώτη στην Ευρώπη, η DanCenter άνοιξε το δρόμο για ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών όπως τις γνωρίζουμε σήμερα», δήλωσε ο Kim Holmsted, Διευθύνων Σύμβουλος του DanCenter και πρόεδρος του Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ενοικιάσεις εξοχικών σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη

«Τα τελευταία 65 χρόνια δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο τοπικών υποκαταστημάτων σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και φέραμε κοντά ιδιοκτήτες σπιτιών και επισκέπτες με έναν εντελώς μοναδικό τρόπο – με ένα μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι».

ενοικιάσεις εξοχικώνΤο DanCenter διοικήθηκε αρχικά από τον Kurt Holmsted, πατέρα του Kim Holmsted, ο οποίος ως ιδιοκτήτης/διευθυντής της εταιρείας βοήθησε στην οικοδόμηση της εταιρείας. Ακόμη και τώρα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση στη Δανία, ιδιαίτερα από Γερμανούς επισκέπτες. Το 2022, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του DanCenter, αντιπροσώπευαν το 52% των κρατήσεων για διακοπές.

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών, το DanCenter σχεδιάζει μια σειρά από δραστηριότητες. Μεταξύ αυτών και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ για τη Δανία, την εγχώρια αγορά. Οι δράσεις στοχεύουν επίσης να προσελκύσουν περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιών. Η προσφορά καταλυμάτων αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένης της DanCenter. Πέρυσι, η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 8% στις εβδομαδιαίες κρατήσεις σε σύγκριση με το 2020, το προηγούμενο έτος ρεκόρ.

«Ακόμα κι αν πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία 65 χρόνια, οι προκλήσεις για εμάς και για ολόκληρο τον κλάδο παραμένουν οι ίδιες. Πρέπει ακόμα να προσελκύσουμε περισσότερους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. Δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες σπιτιών που επωφελούνται από την παροχή των κατοικιών τους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τη Δανία συνολικά. Η χώρα κερδίζει από τον μεγαλύτερο τζίρο στον τουρισμό και την υψηλότερη απασχόληση στις παραθεριστικές περιοχές της», πρόσθεσε ο Kim Holmsted.

Στόχος η παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Kim Holmsted έχει ακόμα μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

«Στόχος μου είναι να γίνουμε ο μεγαλύτερος πάροχος εξοχικών κατοικιών στον κόσμο τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα το πετύχουμε αυτό ενισχύοντας τη συνεργασία μας με τους Ινδούς ιδιοκτήτες μας OYO, κάτι που θα οδηγήσει στην ενοποίηση του DanCenter με την αδελφή μας εταιρεία Belvilla, μια κορυφαία εταιρεία στην αγορά στη νότια Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι η Belvilla διαθέτει ακίνητα και στην Ελλάδα.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend