• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

AirDNA | Ρεκόρ διανυκτερεύσεων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις παγκοσμίως

βραχυχρόνιες μισθώσεις παγκοσμίως

Με το δεξί μπήκε το 2022 για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις παγκοσμίως.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου έρευνας της AirDNA, Jamie Lane, τον Ιανουάριο οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον ίδιο μήνα, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 35% έναντι του 2019. Τα στοιχεία της  AirDNA δείχνουν επίσης ότι τον Ιανουάριο προστέθηκαν 58.000 νέα ακίνητα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης στις ΗΠΑ. Είναι οι περισσότερες από την έναρξη της πανδημίας, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά.

Ο Jamie Lane, σχολίασε ότι το 2021 ήταν η χρονιά ανάκαμψης και το 2022 θα είναι η χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις παγκοσμίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, εξάλλου, μιλώντας σε επενδυτές, ήταν κατηγορηματικός. Η τάση της εξ αποστάσεως εργασίας θα συνεχισθεί με πιο έντονους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια της Airbnb θα μισθώνονται για όλο και μεγαλύτερο διάστημα.

Περίπου οι μισές κρατήσεις για διανυκτερεύσεις σε ακίνητα της πλατφόρμας το τέταρτο τρίμηνο του 2021 αφορούσαν διαμονές μιας εβδομάδας ή περισσότερο,  είπε ο  Brian Chesky.

1 στους 4 πελάτες της Airbnb αναζητά πλέον μόνιμη διαμονή

Όπως είπε, οι άνθρωποι θα εξαπλώνονται σε χιλιάδες πόλεις για εβδομάδες ή και μήνες για να εργάζονται από εκεί. Πλέον οι εργαζόμενοι, τόνισε, είναι λιγότερο δεμένοι σε ένα γραφείο, επομένως, ζητούν να ζουν και να εργάζονται οπουδήποτε.

Ο CEO της Airbnb, μιλώντας πρόσφατα στο CNN Business, τόνισε οι αλλαγές που έφερε η πανδημία στα ταξίδια είναι ανάλογες με εκείνες που έφεραν οι αεροπορικές πτήσεις στη ζωή μας. Ως βασική αλλαγή ανέδειξε το γεγονός πως οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ταξιδιών, της εργασίας και της προσωπικής ζωής έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.

«Όταν μένεις κάπου για πάνω από έναν μήνα, τότε δεν μπορείς να πεις πως ταξιδεύεις», τόνισε ο Brian Chesky. Όπως είπε, 1 στους 4 πελάτες της Airbnb αναζητά πλέον μόνιμη διαμονή και όχι απλά ταξίδια.

Η εξ αποστάσεως εργασία, μέσω της τηλεργασίας, έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την τάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

** Μία στις πέντε διανυκτερεύσεις, με κράτηση μέσω της Airbnb, το γ’ τρίμηνο του 2021 αφορούσε διαμονές 28 ημερών ή περισσότερο.

** Σχεδόν οι μισές διανυκτερεύσεις το τρίτο τρίμηνο αφορούσαν διαμονές τουλάχιστον επτά ημερών, από 44% το 2019.

** Στο 12μηνο έως τον Σεπτέμβριο, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες έκαναν κράτηση για διαμονή 90 ημερών και άνω.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της  εταιρείας ερευνών τουριστικής αγοράς Destination Analysts, Έριν Φράνσις-Κάμινγκς, εξάλλου, σε δηλώσεις της στο Reutres, τόνισε ότι η τάση προς τις μεγαλύτερες διαμονές είναι πιθανό να διατηρηθεί. Έσπευσε, ωστόσο, να προειδοποιήσει για ενδεχόμενες παραλλαγές του Covid στο άμεσο μέλλον, κάτι θα μετριάσει τις αισιόδοξες προοπτικές έστω και προσωρινά.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend