• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Το Παρίσι περιορίζει τη μετατροπή εμπορικών χώρων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Παρίσι βραχυχρόνιας μίσθωσης

Άλλη μια απόφαση περιορισμού της βραχυχρόνιας μίσθωσης από το Παρίσι

Αυστηρότερους κανόνες για τη μετατροπή ακινήτων, που φιλοξενούν εμπορικά καταστήματα, σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενέκρινε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού.

Η απόφαση έρχεται σε μια εποχή που επιδεινώνεται το πρόβλημα στέγασης σε μεγάλες τουριστικές πόλεις. Γι’ αυτό και εντείνονται οι φωνές σε τέτοιες περιοχές, ώστε να περιοριστούν οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις.

Το Παρίσι μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό καταχωρίσεων Airbnb μεταξύ των πόλεων παγκοσμίως.

Ωστόσο στη γαλλική πρωτεύουσα, ένα μεγάλο μέρος του τοπικού εμπορίου έχει εξαφανιστεί σε ορισμένα μέρη της. Και αυτό γιατί καταστήματα στο ισόγειο εμπορικών ακινήτων μετατρέπονται σε καταλύματα για τουρίστες.

Τα τελευταία έξι χρόνια, το Παρίσι έχασε 59.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου, που έγιναν καταλύματα για βραχυπρόθεσμες διαμονές. Ταυτόχρονα 900 επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν μέσα σε τέσσερα χρόνια, όπως ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση με τους νέους κανόνες.

Ερωτηθείσα σχετικά με τους νέους κανόνες, η Airbnb είπε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των οικοδεσποτών στο Παρίσι είναι ντόπιοι που νοικιάζουν το σπίτι τους για συμπληρωματικό εισόδημα. Ως εκ τούτου, δεν αναμένει ότι οι νέοι κανόνες, που στοχεύουν κατά των «επαγγελματιών και επενδυτών» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, θα έχουν αισθητό αντίκτυπο στη δραστηριότητά της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το 2020 πάνω από το 95% των κατοικιών που μισθώθηκαν σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας της Airbnb, ενοικιάστηκαν για λιγότερο από το όριο των 120 ημερών ετησίως, όπως απαιτείται από τους τοπικούς κανονισμούς, όπως υπογράμμισε η Airbnb.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, δεν θα χορηγείται άδεια μετατροπής ενός εμπορικού χώρου στο Παρίσι σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης εάν θεωρηθεί ότι διαταράσσει την ισορροπία της τοπικής απασχόλησης, στέγασης και εμπορίου.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend