• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Η τέχνη της φιλοξενίας από τους εξαιρετικούς οικοδεσπότες του Airbnb Plus

οικοδεσπότες Airbnb Plus

Την αισιοδοξία τους ότι ο κλάδος της φιλοξενίας φέτος μπορεί να κινηθεί στα προ πανδημίας επίπεδα εκφράζουν διάφορες έρευνες. Στο επίκεντρο των αναζητήσεων, οι αυθεντικές εμπειρίες στους προορισμούς, με τους οικοδεσπότες του Airbnb Plus να δείχνουν πώς μπορεί να αναδειχτεί η βραχυχρόνια μίσθωση.

Οι επιδράσεις της παραλλαγής ‘Ομικρον του κορονοϊού σε όσους νοσήσουν είναι ήπιες. Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνεται στην μέχρι τώρα εξέλιξη της νόσου. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την υλοποίηση ενός σχεδίου παρακολούθησης της πανδημίας ανάλογης με την πολιτική για τη γρίπη. Ο σκοπός σαφής: Η Ισπανία θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, η κυβέρνησή του δεν θέλει πλέον να καταγράφει την εξέλιξη της πανδημίας κατά περίπτωση. Θέλει να παρακολουθείται σε αντιπροσωπευτικά σημεία σε όλη τη χώρα από γενικούς γιατρούς, κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

Το σχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση. Ήδη 5 αυτόνομες ισπανικές περιοχές έχουν ήδη πραγματοποιήσει πιλοτικές δοκιμές στο νέο μοντέλο επιτήρησης. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει με το τέλος του τρέχοντος κύματος κορονοϊού στην Ισπανία.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αισιοδοξία ότι εφετινή χρονιά θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα από πέρυσι. Πολλές έρευνες να προδικάζουν ότι το 2022 μπορεί τελικά να κινηθεί στα προ πανδημίας επίπεδα του 2019.

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση μεγάλης έρευνας της Ipsos MORI, σε συνεργασία με το Tripadvisor, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, που δείχνει ότι οι πολίτες από αυτές τις αγορές σχεδιάζουν φέτος περισσότερα ταξίδια έναντι του 2019.

Μάλιστα, οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι φέτος θα ξοδέψουν περισσότερα στις διακοπές τους από το 2019, ενώ επιζητούν περισσότερες αυθεντικές εμπειρίες στους προορισμούς.

Οι οικοδεσπότες του Airbnb Plus συμβουλεύουν

Η αναζήτηση εμπειριών ευνοεί ιδιαίτερα τα σπίτια και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες στις γειτονιές και στον ευρύτερο προορισμό, που επισκέπτονται.

Ως εκ τούτου, έχουν ιδιαίτερη αξία για τους απλούς οικοδεσπότες οι συμβουλές που δίνουν οικοδεσπότες από το πρόγραμμα Airbnb Plus για το πώς θα διαμορφώσουν μια θερμότερη υποδοχή.

Διαβάστε το σχετικό σημείωμα της Airbnb…

Οι οικοδεσπότες του προγράμματος Airbnb Plus είναι μια κοινότητα εξαιρετικών ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη φιλοξενία ως τέχνη και έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες από τη στιγμή της άφιξης.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές από τις σημαντικότερες συμβουλές τους για τη δημιουργία μιας καλής πρώτης εντύπωσης και θερμής υποδοχής:

Προσπαθήστε να προβλέψετε τις ανάγκες των επισκεπτών

Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φτάσουν οι επισκέπτες σας για να τους κάνετε να νιώσουν ευπρόσδεκτοι. Πριν από την ημέρα άφιξης, ρωτήστε τους επισκέπτες αν έχουν κάποια ειδικά αιτήματα. Ταξιδεύουν με κατοικίδιο; Αφήστε λιχουδιές ή ένα παιχνίδι. Από το να απομακρύνετε ένα αλλεργιογόνο από το ντουλάπι μέχρι το να δώσετε οδηγίες για ένα μέρος που γνωρίζετε ότι οι επισκέπτες θέλουν να επισκεφτούν, οι προσωπικές πινελιές κάνουν τη διαφορά.

Διευκολύνετε την άφιξη

Δώστε στους επισκέπτες σαφείς οδηγίες άφιξης για να προετοιμαστούν καλύτερα για την άφιξή τους, όπως και φωτογραφίες για το πού να βρουν τα κλειδιά και την είσοδο. Πολλοί οικοδεσπότες προτιμούν να στέλνουν οδηγίες άφιξης μέσω της εφαρμογής της Airbnb. Αν είναι εφικτό, να είστε ευέλικτοι με αιτήματα για πρόωρη άφιξη ή καθυστερημένη αναχώρηση.

Προσφερθείτε να υποδεχτείτε αυτοπροσώπως τους επισκέπτες ή να παρέχετε εύκολο check-in χωρίς παρουσία οικοδεσπότη με έξυπνη κλειδαριά, κουτί φύλαξης κλειδιών ή κλειδαριά με πληκτρολόγιο. Υποδεχτείτε τους ζεστά, σύντομα και συνοπτικά. Δεν χρειάζεται να αναφέρετε τις πληροφορίες στο εγχειρίδιο σπιτιού κατά την ξενάγηση στον χώρο σας. Αν οι επισκέπτες κάνουν άφιξη χωρίς παρουσία οικοδεσπότη, επικοινωνήστε μαζί τους για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ό,τι χρειάζονται.

Φτιάξτε ατμόσφαιρα

Βοηθήστε τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα ορίζοντας μια άνετη θερμοκρασία, ανάβοντας τα φώτα εισόδου και γράφοντας ένα προσωπικό σημείωμα για να τους υποδεχτείτε. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος μυρίζει ευχάριστα ή ουδέτερα (χωρίς χημικά αρώματα ή έντονες οσμές). Εάν χρησιμοποιείτε αρωματικά, πρέπει να είναι ελαφριά και φυσικά, όπως ευκάλυπτος, λεβάντα και εσπεριδοειδή – δοκιμάστε ένα αρωματικό χώρου ή αιθέρια έλαια.

Φροντίστε να διευκολύνετε τους επισκέπτες να βρουν ό,τι χρειάζονται, τόσο στην ιδιοκτησία σας όσο και στην περιοχή σας. Τοποθετήστε φιλικά σημειώματα με χρήσιμες υποδείξεις, καθώς και υπενθυμίσεις για το τι είναι διαθέσιμο και τι όχι. (Μπορείτε να κρατάτε τα ίδια σημειώματα για αρκετό καιρό, αρκεί να μην είναι σκισμένα ή βρώμικα). Αφήστε ένα εύχρηστο εγχειρίδιο σπιτιού με προτάσεις σχετικά με τον χώρο σας, κοντινές δραστηριότητες και τοπικά σημεία ενδιαφέροντος.

“Η γυναίκα μου υποδέχεται τους επισκέπτες με ένα μπουκάλι κρασί, εγώ τους υποδέχομαι με μισή ντουζίνα αυγά. Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με κάθε επισκέπτη με κάποιο τρόπο”, λέει ο Darrel, οικοδεσπότης του προγράμματος Airbnb Plus από την Ατλάντα. Και η φιλοξενία αποδίδει: “Ο Darrel ήταν τόσο ευγενικός όταν ήρθαμε στην ιδιοκτησία του”, λέει ο Harrison, ένας επισκέπτης. “Οι οδηγίες του ήταν πολύ σαφείς, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα κατά την άφιξη ή την αναχώρηση”.

Παρέχετε τα απαραίτητα με το παραπάνω

Αφήστε τους επισκέπτες να απολαύσουν άμεσα τον χώρο σας με προμήθειες που θα κρατήσουν για ολόκληρη τη διαμονή τους. Για παράδειγμα, να διαθέτετε πάντα άφθονο χαρτί υγείας και είδη κουζίνας, όπως μαύρο πιπέρι, αλάτι και λάδι μαγειρέματος. Για να διευκολύνετε το ταξίδι των επισκεπτών, πρέπει να είστε έτοιμοι να παρέχετε κοινά είδη ανάγκης, όπως επιπλέον πετσέτες και κουβέρτες.

Πρόσθετη συμβουλή: Αγοράζοντας μαζικά προμήθειες (όπως είναι τα υγρά σαπούνια ή το τσάι και ο καφές), εξοικονομείτε χρήματα μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, ξαναγεμίζοντας μπουκάλια και δοχεία, φροντίζετε το περιβάλλον και προσθέτετε στιλ.

Κάντε την αναχώρηση ομαλή και εύκολη

Ο φιλικός αποχαιρετισμός είναι εξίσου ευχάριστος όσο και η θερμή υποδοχή. Όταν μπορείτε, δεχτείτε τυχόν αιτήματα για αναχώρηση μετά από την καθορισμένη ώρα. Βοηθήστε τους επισκέπτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους στέλνοντας ένα σημείωμα με την πιο γρήγορη διαδρομή προς το αεροδρόμιο ή τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Η αναχώρηση θα πρέπει να είναι τόσο απλή όσο το να κλειδώσουν την πόρτα ή να αφήσουν το κλειδί. Δεν πρέπει να ζητάτε από τους επισκέπτες να βγάζουν έξω τα σκουπίδια ή να πλένουν πιάτα ή σεντόνια. Εντός 24 ωρών από την αποχώρηση από τον χώρο, στείλτε στους επισκέπτες ένα μήνυμα, ευχαριστώντας τους και ρωτώντας αν ευχαριστήθηκαν τη διαμονή τους.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend