• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Θα βρίσκουμε και co-working spaces με την Airbnb;

co-working spaces Airbnb

Νύξη για co-working spaces έκανε ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, σε δημοσίευσή του στο Twitter. Είναι απλά ένα σενάριο ή θα γίνει πραγματικότητα;

Πριν λίγες ημέρες ο Brian Chesky δημοσίευσε ένα poll στο Twitter. Σε αυτό ρωτούσε τι θα λάνσαρε η Airbnb το 2022, αν λάνσαρε κάτι. Η 7η πιο δημοφιλής πρόταση, όπως έγραψε, ήταν τα commercial spaces (κουζίνες και co-working spaces).

Σήμερα, υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα 38 επίσημα co-working spaces. Ένας αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει, όσο οι ψηφιακοί νομάδες αυξάνονται. Το ζήτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι αν υπάρχει χώρος στην Airbnb για την αναζήτηση co-working spaces. Και πιο ειδικά…

Είναι απαραίτητο στη χώρα μας;

Για να μας απαντήσει σε αυτό, στραφήκαμε στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων (D.N.O.), Ραφαήλ Κουδούνη.

Όπως μας αναφέρει:

«Στις μέρες μας, το εύκολο είναι η εύρεση της πληροφορίας, αυτό που έχει σημασία όμως, είναι η επικύρωση της πληροφορίας ως κάτι valid. Εκεί παίζουν κυρίαρχο ρόλο οι κοινότητες των Digital Nomads και Remote Workers.

Θεωρώ πως η παρουσία ενός coworking space σε μια πλατφόρμα όπως το AirBnB, έχει να προσφέρει στο επίπεδο του awareness, αλλά δυστυχώς χωρίς την «επικύρωση» από την κοινότητα, μένει εκεί.

Στο Go-Working.Space ξεκινήσαμε από την κοινότητα και τις ανάγκες τις και μετά, είδαμε πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί με τα co-working spaces. Για αυτό φτάσαμε στο open source μοντέλο, λαμβάνεις δωρεάν, δίνεις δωρεάν και αν ο επισκέπτης κρίνει ότι είσαι open και genuine στο community, τότε θα γίνει και πελάτης σου, και μάλιστα χωρίς το Go-Working.space να είναι ο «μεσάζοντας» με κανένα τρόπο.»

Αυτό που προκύπτει, λοιπόν, είναι πως ναι, μία πλατφόρμα αναζήτησης co-working spaces θα ήταν ευπρόσδεκτη. Πόσο μάλλον, μία πλατφόρμα τόσο δημοφιλής όσο η Airbnb. Την τελική επιλογή όμως, την καθορίζει το word of mouth. Και αυτό μπορεί κάποιος να το βρει μέσω δικτύωσης με άλλους remote workers ή μέσω των κοινοτήτων τους.

Το Goworking.space λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2021 σε 4 πόλεις: Ρόδο, Χανιά, Αθήνα και Καλαμάτα. Δημιουργήθηκε βασιζόμενο στις ανάγκες των remote workers, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Το μοντέλο του συνδυάζει open source economy και open governance options.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend