• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Η Airbnb δεν ανησυχεί για επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στη δραστηριότητα της

Airbnb Όμικρον

Οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον στις δραστηριότητες και στα αποτελέσματά της θα είναι παρόμοιες με αυτές της Δέλτα, δηλαδή όχι ανησυχητικές, εκτιμά η Airbnb.

Αυτό υπογραμμίζεται σε σημείωμα που έδωσε η πλατφόρμα στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Όπως αναφέρει, η παραλλαγή Δέλτα είχε κάποιο αντίκτυπο στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο οι επιδόσεις του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων ήταν σε μεγάλο βαθμό καλές αυτή την περίοδο. Η Airbnb αναμένει κάτι παρόμοιο και στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, “με σταθερά έσοδα και κερδοφορία”, παρά την Όμικρον.

Η Airbnb επισημαίνει επίσης ότι αύξησε τις τεχνολογικές εφαρμογές της τον περασμένο μήνα κατά 11% στις χώρες που έχουν καταταχθεί στο top 10 της καινοτομίας και της τεχνολογικής εξέλιξης.

Η πλατφόρμα τονίζει ότι με την εμφάνιση της πανδημίας υιοθέτησε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC. Προσέφερε επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στην πολιτική ακύρωσης κρατήσεων.

Αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό ότι ήταν από τις πρώτες εταιρείες που εφάρμοσε τις ανέπαφες συναλλαγές, της επέτρεψαν να αντιμετωπίσει την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της καλύτερα από πολλές άλλες εταιρείες.

Η Airbnb, όπως και οι άλλες πλατφόρμες προώθησης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, επωφελείται και θα επωφεληθεί περισσότερο εφεξής με τη νέα τάση, που ενστερνίζονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, να εργάζονται από το σπίτι ή ταξιδεύουν και να εργάζονται από διαφορετικές περιοχές σε μακρά χρονικά διαστήματα.

Η πλατφόρμα, πάντως, παραδέχεται ότι όντως παρατήρησε μείωση κατά 22% στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο για την εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Το ποσοστό αυτό όμως είναι χαμηλότερο από αυτό που είδε το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Τέλος, στο ενημερωτικό σημείωμα υπογραμμίζεται η πεποίθηση της διοίκησης ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να βελτιώνει τα αποτελέσματά της. Και ως εκ τούτου η τιμή της μετοχής της θα αυξάνεται. Η Airbnb θέτει ως τιμή στόχο για τη μετοχή της τα 194 $.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend