• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Χειμερινός τουρισμός: Με πληρότητα άνω του 90% οι κρατήσεις των Χριστουγέννων

κρατήσεις Χριστουγέννων

Θετικά νέα για τον χειμερινό τουρισμό, αφού οι κρατήσεις των Χριστουγέννων έχουν ήδη περάσει το 90% σε δημοφιλείς προορισμούς. Το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες έφτασαν στο 100%, ενώ υψηλές πληρότητες είδαμε και τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο μέσος όρος κρατήσεων σε ξενοδοχεία και βραχυχρόνιες μισθώσεις ξεπέρασε το 90%.

Παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί

Συγκεκριμένα, για την περίοδο των Χριστουγέννων το Μέτσοβο και το Καρπενήσι έχουν σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Και, όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, 6 από τους 11 προορισμούς που απομένουν βρίσκονται μεταξύ 95 και 98% πληρότητας.

Την Πρωτοχρονιά, η Πορταριά και η Καστοριά δεν έχουν διαθεσιμότητα,  ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί κυμαίνονται μεταξύ 92-98% πληρότητας.

κρατήσεις ΧριστουγέννωνΜεγάλες πόλεις

Χειμερινός τουρισμός, όμως, δεν σημαίνει μόνο ορεινές περιοχές, όπως δείχνουν οι κρατήσεις των Χριστουγέννων στις μεγάλες πόλεις.

Την ώρα που οι περισσότεροι επισκέπτονται τα χωριά τους, κάποιοι επισκέπτες δράττονται της ευκαιρίας να δουν τα αξιοθέατα των μεγαλουπόλεων. Όπως βλέπουμε, προτιμούν ακίνητα κοντά στο κέντρο. Είτε γιατί είναι κοντά σε μέρη που θέλουν να επισκεφτούν, είτε για να γλιτώσουν τις πολλές μετακινήσεις. Αυτό, κάνει τα διαμερίσματα αυτών των περιοχών πιο περιζήτητα και αυξάνει την τιμή τους ανάλογα.

Στην Αθήνα, οι περιοχές Κουκάκι, Κολωνάκι, Πλάκα και Θησείο είναι στην κορυφή της προτίμησης των επισκεπτών για τις γιορτές. Τις τιμές επηρεάζουν, επίσης, το μέγεθος και η θέση του διαμερίσματος. Οι κατώτερες τιμές είναι αυτές των μικρότερων διαμερισμάτων. Οι ανώτερες αφορούν κατοικίες που έχουν καλύτερη θέα ή μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες ή δύο ή περισσότερα ζευγάρια.

κρατήσεις ΧριστουγέννωνΜια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση τιμών παρατηρείται μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Για παράδειγμα, στο Κουκάκι, που από 59 ευρώ τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά ανεβαίνει στα 78 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν το κέντρο σαν τη βάση του ταξιδιού τους. Συγκεκριμένα, διαμερίσματα στην Λεωφόρο Νίκης ή κοντά σε αυτήν βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Οι τιμές των Χριστουγέννων ξεκινούν από τα 75 ευρώ και φτάνουν ως τα 175 τη βραδιά και την Πρωτοχρονιά το κόστος αρχίζει στα 64 και φτάνει τα 198 ευρώ. Η ανώτερη τιμή αφορά διαμέρισμα 105 τ.μ., τριών υπνοδωματίων, στην Αριστοτέλους, με θέα θάλασσα.

Και για όσους προτιμούν ένα πιο ήσυχο μέρος για τη διαμονή τους, υπάρχει πλήθος επιλογών στις περιοχές γύρω από την πόλη. Για παράδειγμα το Πανόραμα, όπου μπορούν να βρουν διαμονή με 60 ευρώ τη βραδιά ή για μεγαλύτερες κατοικίες ως 95 ευρώ.

κρατήσεις ΧριστουγέννωνΠηγήΠλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend