• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

#BookDirect – ή γιατί χρειάζεσαι μια στρατηγική απευθείας κρατήσεων

στρατηγική απευθείας κρατήσεων

Το ανερχόμενο κίνημα #BookDirect είναι ο λόγος που θα πρέπει να επενδύσεις σε μία στρατηγική απευθείας κρατήσεων. Και ο Damien Sheridan της Book Direct Network εξηγεί αναλυτικά πώς και γιατί.

Το 2020 κάποιες πλατφόρμες αποφάσισαν να δώσουν πλήρη επιστροφή χρημάτων σε επισκέπτες. Αυτό ξεσήκωσε αντιδράσεις από hosts ανά τον κόσμο. Κάποιοι από αυτούς είδαν τις επιχειρήσεις τους να κλείνουν. Αναγκάστηκαν λοιπόν να ψάχνουν τρόπο να φέρουν μόνοι τους κρατήσεις.

Η αγορά είχε μεταμορφωθεί. Νέες κατηγορίες επισκεπτών έκαναν την εμφάνισή τους: ιατρικό προσωπικό, ψηφιακοί νομάδες, εγχώριοι ταξιδιώτες. Οι απαιτήσεις για ασφάλεια στη διαμονή έγιναν πιο αυστηρές. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις υπερτερούσαν των κρατήσεων σε ξενοδοχεία. Σε πολλούς προορισμούς δεν υπήρχαν αρκετά STRs για να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το κίνημα #BookDirect. Το #BookDirect χρησιμοποιείται από διαχειριστές, ιδιοκτήτες ή πωλητές ακινήτων ως hashtag σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα των απευθείας κρατήσεων. Κάποια από αυτά είναι η εγγύηση καλύτερης τιμής, check-in νωρίτερα, check-out αργότερα, κ.ά.

Η έρευνα του #BookDirect

Το Book Direct Show έκανε μία έρευνα για τις προσπάθειες διαχειριστών για απευθείας κρατήσεις για το 2021. Σε αυτή συμμετείχαν 133 διαχειριστές από 25 χώρες, εκπροσωπώντας τα vacation rentals και τα bed and breakfast με μέσο όρο 6,5 ακίνητα και 4 χρόνια εμπειρίας στον τομέα. Στόχος ήταν να γίνουν κατανοητές οι κοινές αντιλήψεις, τα εμπόδια και οι ευκαιρίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διαχειριστές.

Γιατί direct bookings;

Το πρώτο κίνητρο για τη δημιουργία απευθείας κρατήσεων ήταν η μείωση προμήθειας σε τρίτους. Ακολουθούν η ελευθερία διαμόρφωσης πολιτικών (τιμολογιακής, ακυρώσεων κ.ά.) και η απευθείας επικοινωνία με τον πελάτη. Το να έχουν τον έλεγχο των ακινήτων τους ήταν μία θέση που επαναλαμβανόταν συχνά.

Τι εμπόδια αντιμετώπισαν;

Ερωτώμενοι για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για να δημιουργήσουν περισσότερες άμεσες κρατήσεις έδωσαν διάφορες απαντήσεις. Βασικός λόγος ήταν τα μειωμένα budget για marketing. Η κυριαρχία των OTAs ήταν άλλος ένας λόγος. Σημαντικό ρόλο παίζει η μη ενημέρωση καθώς και η έλλειψη εμπιστοσύνης των επισκεπτών, καθώς και το visibility που έχουν online.

Πώς τα κατάφεραν;

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα στην ερώτηση για τη στρατηγική απευθείας κρατήσεων.

Πρώτον, στόχευση σε repeat customers.

Δεύτερον, το παραδοσιακό, παλιό, καλό word of mouth.

Τρίτον, ένα ωραίο website με μηχανή κρατήσεων.

Ακολουθούν τα SEO, το engagement στα social media (ειδικά Facebook), η σωστή τιμολόγηση και το συνεχές email marketing.

Φαίνεται πως στην αύξηση των απευθείας κρατήσεων, το να είσαι ορατός στην αγορά υπερτερεί του να έχεις καταχωρήσεις σε OTAs.

Τι εργαλεία χρειάζονται;

Τα δημοφιλέστερα εργαλεία που ανέφεραν οι διαχειριστές για direct bookings είναι Facebook, Google, website απευθείας κρατήσεων, reviews και email marketing.

Η ανάπτυξη των άμεσων κρατήσεων

Πολλοί διαχειριστές έπρεπε να γίνουν πιο δημιουργικοί στις #BookDirect στρατηγικές τους τους τελευταίους 18 μήνες. Το αποτέλεσμα φαίνεται στα νούμερα άμεσων κρατήσεων που πέτυχαν αυτό το διάστημα.

Μιλώντας στο Book Direct Show, ο Αλέξανδρος Καραβίτης της Syncbnb παρουσίασε δεδομένα άμεσων κρατήσεων από χιλιάδες πελάτες παγκοσμίως –The Data Behind Direct Bookings: Are They Catching Up?.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα τις αλλαγές στον τρόπο που γίνονται οι κρατήσεις τα τελευταία 4 χρόνια. Μπορούμε να δούμε την καθαρή άνοδο που είχαν οι άμεσες κρατήσεις στις ΗΠΑ και ακόμη περισσότερη στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σημαντικότερα ευρήματα είναι πως η Ευρώπη είναι πολύ πιο μπροστά από την Αμερική στις απευθείας κρατήσεις. Και αυτό λόγω των πιο αυστηρών μέτρων για τον Covid-19 και της ανάγκης των Ευρωπαίων διαχειριστών να γίνουν πιο ευρηματικοί. Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να είναι ο πρωταθλητής των direct bookings μεταξύ μεγάλων αγορών. Επιπλέον, η έρευνα βρήκε ότι οι ιδιοκτήτες που δέχτηκαν άμεσες κρατήσεις είχαν ένα 2021 καλύτερο από το 2019.

Το #BookDirect ήρθε για να μείνει

Οι διαχειριστές ακινήτων γίνονται πιο ενεργοί και καταλαβαίνουν πώς μπορούν να έχουν σημαντικό αριθμό έξτρα εσόδων εκτός των μεγάλων OTAs.

Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που οι επισκέπτες είναι όλο και πιο ενημερωμένοι. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν πλατφόρμες για να βρουν σπίτι, πριν ελέγξουν τις ιστοσελίδες τους για καλύτερες προσφορές.

Υπάρχει περίπτωση οι απευθείας κρατήσεις να εκλείψουν;

Καμία. Οι διαχειριστές έχουν περισσότερα κίνητρα από ποτέ. Γι’ αυτό, δες πώς και η δική σου επιχείρηση μπορεί να ωφεληθεί από το κίνημα #BookDirect και μια στρατηγική απευθείας κρατήσεων.

_____________________________________________________________

Damian Sheridan είναι director του “The Book Direct Show” και ιδρυτής του Book Direct Network.

Είναι επίσης Digital Marketer, και ασχολείται κυρίως με εταιρείες διαχείρισης STRs για το SEO τους και το οργανικό online ranking.

Είναι υποστηρικτής των πολλών δραστικών στρατηγικών που μπορούν να ακολουθήσουν οι διαχειριστές ακινήτων για να διαφοροποιηθούν και να μειώσουν την εξάρτηση τους από τους OThttps://seetransparent.com/blog/vacation-rental-direct-bookings/ As.

Πηγή: Transparent

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend