• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Έρχονται καμπάνιες και προγράμματα για χειμερινό τουρισμό

χειμερινό τουρισμό

Καμπάνιες και προγράμματα για χειμερινό τουρισμό ετοιμάζει το Υπουργείο Τουρισμού. Μάλιστα, στις καμπάνιες πρόκειται να δούμε καινούριες περιοχές. Έμφαση θα δοθεί και στα city breaks για τις μεγάλες πόλεις, όπου «τα δωδεκάμηνα ξενοδοχεία χτυπήθηκαν λόγω της πανδημίας». Ανεξαρτήτα από τις καμπάνιες, όμως, «τα προγράμματα και τα voucher για το χειμερινό τουρισμό συνεχίζουν κανονικά» ανέφερε όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Ο Απολογισμός – Από τον τουρισμό το 25% του ΑΕΠ

Ο Β. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός. «Η δυνατότητα εισοδήματος και συναλλάγματος προέρχεται κατά το 1 στα 4 ευρώ από τον τουρισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι επενδύσεις  που έρχονται από έξω και γίνονται στη χώρα και στις υποδομές, γίνονται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό». Και συμπλήρωσε πως «όσο περισσότερους επισκέπτες φέρουμε, και τριήμερα στις πόλεις ή τα χωριά μας στην ύπαιθρο –και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό- τόσο θα τονώσουμε την ελληνική οικονομία σε μία εποχή που τη χρειάζεται και τη θέλει.»

Μέγιστη βοήθεια στον τουρισμό, όπως είπε, ήταν το rebranding της χώρας σαν ασφαλή προορισμό. Ικανοποιημένος φάνηκε και από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου: «Είναι Νοέμβρης και έχουμε ακόμα τουρίστες στα νησιά». Ενώ, «την πρώτη καλοκαιρινή περίοδο μείναμε ανοιχτοί 5 μήνες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς»

Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι κομβικό για τον ελληνικό τουρισμό, όπως είπε. Σημαντικό, λοιπόν, είναι το Υπουργείο να κάνει κινήσεις τώρα, ώστε η ανταπόκριση να φανεί μέσα στην ερχόμενη σεζόν. Αμέσως μετά, γνωστοποίησε κάποιους από τους στόχους των δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

Ανάμεσα στα σχέδια του Υπουργείου είναι η «στήριξη των Ελλήνων για ποιοτικότερες θέσεις εργασίας. Παράγονται από τον τουρισμό κατά κύριο λόγο.» Ακολουθεί η «Αύξηση της ανάπτυξης της χώρας» μέσω του τουρισμού, που ήδη συμβάλλει τόσο στην ελληνική οικονομία. «Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι κυρίως λόγω της άυξησης του τουριστικού προϊόντος.», συμπληρώνει.

Εξίσου σημαντική είναι η βελτίωση των υποδομών αλλά και η δημιουργία ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου. Βασική είναι και η προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων επισκεπτών και τουριστών. Στο σημείο αυτό, κάνει αναφορά στη στήριξη του περιβάλλοντος και το πνεύμα ασφάλειας και στη σημασία που έχουν πλέον για τους ταξιδιώτες.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε και για την αντικατάσταση του με τον Θάνο Πλεύρη στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Απάντησε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του έγινε ότι ηταν δυνατόν  και πως «Έκλεισε ένας κύκλος.» Συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός τον τίμησε αναθέτοντάς του ένα τόσο παραγωγικό Υπουργείο.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend