• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Χώρα «υψηλού κινδύνου» η Ελλάδα για τη Γερμανία

χώρα «υψηλού κινδύνου»

Χώρα “υψηλού κινδύνου” η Ελλάδα στη Γερμανία. Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ βάζει τη χώρα μας στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα από μεθαύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα στη Γερμανία θα τίθενται σε 10ήμερη καραντίνα. Θα μπορούν ωστόσο να υποβληθούν σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Αυτό το μέτρο επηρεάζει τόσο Έλληνες που θέλουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία, όσο και Γερμανούς που επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά. Αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Εκτός από την Ελλάδα που θα είναι πλέον χώρα “υψηλού κινδύνου”, στην κόκκινη λίστα της Γερμανίας μπαίνουν επίσης το Βέλγιο, η Ολλανδία (πλην των αποικιών Sint Maarten, Aruba και Curaçao) και η Ιρλανδία.

Λοκ ντάουν στην Αυστρία

Την ίδια ώρα, ολικό λοκ ντάουν και για τους εμβολιασμένους, ανακοίνωσε η Αυστρία.

Ο καγκελάριος Alexander Schallenberg ανακοίνωσε σήμερα εθνικό lockdown για να περιορίσει ένα τέταρτο “κύμα” κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει αρχικά για 10 ημέρες. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν οι επιπτώσεις και εάν τα κρούσματα του ιού δεν έχουν μειωθεί επαρκώς, μπορεί να παραταθεί σε 20 ημέρες το πολύ. Τα περισσότερα καταστήματα θα κλείσουν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ακυρωθούν.

Επίσης, σύμφωνα με τον καγκελάριο, από την 1η Φεβρουαρίου, η χώρα θα καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς. “Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, ούτε ένα έκτο ή έβδομο”, είπε ο Schallenberg. Τόνισε ότι πρόκειται για μία οδυνηρή αλλά απαραίτητη απόφαση.

Η Αυστρία είχε αρχικά εισαγάγει ένα εθνικό lockdown μόνο για τους μη εμβολιασμένους, που ξεκίνησε τη Δευτέρα. Καθώς όμως τα κρούσματα του ιού συνέχιζαν να εκτοξεύονται στα ύψη, η κυβέρνηση είπε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να το επεκτείνει σε όλους.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Daily Mail, αντίστοιχη τακτική εξετάζουν να εφαρμόσουν και πέντε ιταλοί κυβερνήτες. Προωθούν δηλαδή την άποψη ότι η χώρα πρέπει να “κλείσει” για τους ανεμβολίαστους.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend