• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Vitur: Οι digital nomads/remote workers κατακτούν τη βραχυχρόνια μίσθωση (STR)

Οι digital nomads και οι remote workers ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν ένα ενδιαφέρον target group για τα STR. Αυτό σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στο πάνελ με τίτλο

Digital Nomads storm STRs: opportunities and barriers

με το οποίο άνοιξαν οι εργασίες του Workshop Area της Vitur.

Στο πάνελ, το οποίο συντόνιζε η Uvika Wahi, content marketer στη Rental Scale-Up, συμμετείχαν η Βίκη Τρύφωνα, αρχισυντάκτρια του BnB News, η Fiona Cambell, CEO της Association of Scotland’s Self-Caterers και η Noelia Novella, CEO της Doinn.

Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκε το πόσο οι digital nomads/remote workers βοήθησαν τους STR hosts να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και με δεδομένο ότι πολλές εταιρείες προσαρμόζουν το εργασιακό τους περιβάλλον έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων τους να συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως, η ζήτηση για καταλύματα από αυτή την ομάδα ανθρώπων θα συνεχίσει να υπάρχει.

Έτσι, οι hosts που θέλουν να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο target group, θα πρέπει να προσαρμόσουν κατάλληλα τα καταλύματά τους. Ένας συγκεκριμένος χώρος εργασίας με γραφείο και καρέκλα αλλά και πολύ καλή γραμμή internet αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις. Επιπλέον, είναι χρήσιμο να αναφέρεται στην καταχώριση του καταλύματος ότι υπάρχουν οι προδιαγραφές για φιλοξενία digital nomads / remote workers.

Το κενό στον νόμο

Το κενό στο νομικό πλαίσιο σχετικά με τις μεσο-πρόθεσμες μισθώσεις επισημάνθηκε από τη Βίκη Τρύφωνα για την Ελλάδα και από τη Fiona Cambell από τη Σκωτία. Και στις δύο χώρες, ο νομότυπος τρόπος για να παρακαμφθεί το κενό αυτό είναι η ανανέωση της διαμονής ανά μήνα. Αυτό το χρονικό διάστημα άλλωστε είναι και το μεγαλύτερο που προβλέπει η Airbnb.

Ωστόσο με δεδομένη την αύξηση του ρεύματος των digital nomads / remote workers, οι ομιλήτριες εκτίμησαν ότι τουλάχιστον οι πλατφόρμες θα επεκτείνουν σταδιακά το μέγιστο διάστημα διαμονής.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend