• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Πρόστιμο 1,23 εκατ. ευρώ στη Booking από γαλλικό δικαστήριο

πρόστιμο Booking

Η Booking καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο σε πρόστιμο 1.234.000 ευρώ για  μη τήρηση του τουριστικού κώδικα της πόλης του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή του Παρισιού είχε προσφύγει κατά της Booking.com στις αρχές του 2021, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει από την πλατφόρμα τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα καταλύματα. Ο Δήμος απαιτούσε από την Booking.com το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι, παρόλο που η πλατφόρμα κοινοποίησε τελικά τα στοιχεία, το έκανε μα καθυστέρηση. Γι’ αυτό, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη Booking ήταν χαμηλότερο.

Ο τουριστικός κώδικας του Παρισιού προβλέπει ότι τα ιδιωτικά επιπλωμένα τουριστικά καταλύματα μπορούν να νοικιαστούν έως 120 ημέρες τον χρόνο.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση σχετικά με την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της Booking.com και του δήμου του Παρισιού», σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική εταιρεία. Επιφυλάχθηκε για το αν θα ασκήσει έφεση, αναφέροντας ότι «διερευνά όλες τις επιλογές».

Ο Ιan Brochard, αντιδήμαρχος Παρισιού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο:

“Αυτή η καταδίκη είναι ένα σημάδι ότι η ατιμωρησία από την οποία επωφελούνταν για πολύ καιρό αυτές οι πλατφόρμες (κρατήσεων) αρχίζει να φτάνει στο τέλος της”.

Πριν από λίγους μήνες ο δήμος του Παρισιού προσέφυγε και πέτυχε την επιβολή προστίμου στην Airbnb, ύψους 8 εκατ. €. Ο λόγος ήταν η διατήρηση διαφημίσεων από το 2017 χωρίς τον υποχρεωτικό Αριθμό Καταλύματος.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend