• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας, νέος Υπουργός Τουρισμού

Κικίλιας Υπουργός Τουρισμού

Ανακοινώθηκε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αν και οι αλλαγές είναι περιορισμένες, ωστόσο αγγίζουν νευραλγικούς τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, που έρχονται ως απόρροια των προκλήσεων που είχε να διαχειριστεί η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Μεταξύ αυτών είναι και η αλλαγή στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο αναλαμβάνει πλέον ο Βασίλης Κικίλιας.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Τουρισμού από τον κ. Χ. Θεοχάρη στον κ. Β. Κικίλια θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου στις 19.30 στον 6ο όροφο του υπουργείου, Αμαλίας 12 Σύνταγμα.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

– Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη

– O Βασίλης Πλεύρης  αναλαμβάνει υπουργός Υγείας.

– Ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει υπουργός Τουρισμού.

Ακόμη τοποθετούνται αρκετοί υφυπουργοί, ενώ αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Μεταφορών ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας Γιώργος Καραγιάννης.

Επίσης, ανακοινώθηκε για το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν αποδέχεται το χαρτοφυλάκιο. Εξήγησε ότι προϋπόθεση για να δεχτεί την πρόταση ήταν ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση, κάτι που τελικά δεν υπήρξε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, “Κατόπιν αυτών, οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέχρι τον ορισμό νέου πολιτικού προϊσταμένου, ο υπουργός διατηρεί το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων. Τον δε επιχειρησιακό συντονισμό έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας”.

Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει σήμερα στις 16:00, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού

Ο νέος υπουργός Τουρισμού, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1974 από τον Παναγιώτη και τη Μαρία Κικίλια.

Απόφοιτος του Λεόντειου Λυκείου Νέας Σμύρνης, μπασκετμπολίστας στον Πανιώνιο, στην ΑΕΚ και στις Εθνικές Ομάδες, πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, χειρουργός ορθοπεδικός είναι σε λίγες γραμμές η μαθητική, αθλητική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του διαδρομή έως σήμερα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος “η ενασχόληση με τα κοινά απορρέει από μία προσωπική ανάγκη να συμβάλλω με πίστη, επιμονή και σοβαρότητα σε κάθε προσπάθεια που μπορεί να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για όλους εμάς, αλλά και για τις νέες γενιές. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, οφείλουμε όλοι μας να έχουμε ενεργό ρόλο στα κοινά του τόπου μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε. Έχουμε ευθύνη και χρέος απέναντι στο συνάνθρωπό μας, απέναντι στην ίδια μας τη χώρα. Αλλαγές γίνονται μόνο με πρωτοβουλίες και υπεύθυνη στάση”.

Ο κ. Κικίλιας το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας και στη συνέχεια ανέλαβε πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων. Το 2010 ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ετέθη επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής. Την ίδια περίοδο ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτή γραμματέα Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εξελέγη στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και από τις 10 Ιουνίου 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 διετέλεσε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015, επανεξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2016, διετέλεσε Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2016 ορίστηκε εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε καθήκοντα τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργός Υγείας.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend