• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Στο Συμβούλιο Τουρισμού των ΗΠΑ ο Brian Chesky της Airbnb

Τι σημαίνει αυτό για τις τοπικές οικονομίες
Συμβούλιο Τουρισμού Chesky

Στο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού των Ηνωμένων Πολιτειών (TTAB) τοποθετήθηκε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky.

Το ΤΤΑΒ καταθέτει πληροφορίες για τρέχοντα ζητήματα και για τις μελλοντικές τάσεις στα ταξίδια και την τουριστική βιομηχανία. Συμβουλεύει τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για τις πολιτικές και προγράμματα στον τουρισμό.

Η Airbnb έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή της για την τοποθέτηση του Brian Chesky στο Συμβούλιο Τουρισμού. Τόνισε: “Καθώς το Υπουργείο Εμπορίου εργάζεται για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Airbnb διαθέτει ευρεία πληροφόρηση και στοιχεία για την κατάρτιση πολιτικών, με βάση τις μεταβαλλόμενες τάσεις και πώς μπορούν να ωφελήσουν τις κοινότητες.

Οι οικοδεσπότες και η επιχείρησή μας είναι αλληλένδετες με τις τοπικές κοινότητες. Και επικεντρωνόμαστε στο να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν”, υπογράμμισε η πλατφόρμα.

Η συμβολή της Airbnb στις τοπικές οικονομίες

H Airbnb υπενθυμίζει την πρόσφατη μελέτη της Oxford Economics για την καθοριστική συμβολή της στις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 30 επιλεγμένους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, το 2019.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας:

** Κάθε 1.000 επισκέπτες της Airbnb σε μια κοινότητα υποστηρίζουν 9 θέσεις εργασίας.

** Η Airbnb υποστήριξε περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους. Μεταξύ αυτών, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία.

** Οι επισκέπτες της Airbnb υποστήριξαν περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των εστιατορίων.  Σχεδόν 95.000 θέσεις στο λιανικό εμπόριο, σχεδόν 50.000 θέσεις στις μεταφορές και περισσότερες από 40.000 θέσεις στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

** Τα 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες της πλατφόρμας διατηρούν έως και το 97% του ποσού που εισπράτουν στην κοινότητα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι αυτό εάν υπολογίσουμε ότι τα ακίνητα που προσφέρονται για μίσθωση μέσω της Airbnb βρίσκονται σε διάφορες γειτονιές μιας πόλης, συμπεριλαμβανομένων γειτονιών που συνήθως δεν ωφελούνται από τον τουρισμό.

** Οι επισκέπτες συνήθως ζητούν από τον οικοδεπόστη να τους υποδείξει τοπικά εστιατόρια και καταστήματα (τα περισσότερα στη γειτονιά όπου μένουν). Οι επισκέπτες επιζητούν να ζήσουν ως ντόπιοι και αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα σε τοπικά εστιατόρια και καταστήματα.

“Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει τις πολτικές της για τους επόμενους μήνες και χρόνια, πιστεύουμε ότι οι οικοδεσπότες της Airbnb μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής βιομηχανίας ταξιδιών και τουρισμού και η Airbnb είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί τους για να το κάνει αυτό πραγματικότητα”, ήταν το τελικό σχόλιο της Airbnb για την τοποθέτηση τους ηγετικού της στελέχους στο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend