• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Περιζήτητα τα ελληνικά ακίνητα από τους Γερμανούς

Τις νέες τάσεις στη ζήτηση από το εξωτερικό για ελληνικά ακίνητα για το καλοκαίρι του 2021 καταγράφει ο Spitogatos. Η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, είναι η Ισπανία με 323%. Παράλληλα, χώρες της ομογένειας όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ επιστρέφουν στο προσκήνιο. Η ζήτηση από αυτές τις χώρες αυξάνεται κατά 70% και 20% αντίστοιχα.

«Φαίνεται ότι οι χώρες με παραδοσιακό ενδιαφέρον για ελληνικά ακίνητα παραμένουν στην κορυφή της λίστας αναζητήσεων. Κάποιες μάλιστα παρουσιάζοντας έντονη ετήσια αύξηση όπως για παράδειγμα η Γερμανία. Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτη η απουσία της Κίνας από το top 10», σχολίασε ο CEΟ του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός.

Σε Κυκλάδες, κέντρο και νότια προάστια αναζητούν ακίνητα οι ξένοι αγοραστές

Οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές για τους εν λόγω χρήστες της πλατφόρμας του Spitogatos είναι οι Κυκλάδες, το κέντρο της Αθήνας, τα Νότια Προάστια της Αθήνας, η Χαλκιδική και τα προάστια της Θεσσαλονίκης.

ελληνικά ακίνηταΝάξος, Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη και Σύρος αποτελούν την 5άδα των πιο δημοφιλών νησιών για κατοίκους του εξωτερικού.

Στην Αθήνα, ενδιαφέρονται για την περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός και το ιστορικό κέντρο αλλά και Παγκράτι, Αμπελοκήπους και Κυψέλη.

ελληνικά ακίνηταΣτον βορρά, η πλειονότητα των δυνητικών αγοραστών από το εξωτερικό που αναζητά ακίνητο, ενδιαφέρεται για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Τούμπα, τις περιοχές Ανάληψη-Μπότσαρη-Νέα Παραλία και Φάληρο-Ιπποκράτειο, καθώς και την Άνω Πόλη.

Στη Χαλκιδική οι 5 πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η Κασσάνδρα, η Σιθωνία, η Καλλικράτεια, η Παλλήνη και τα Μουδανιά.

ελληνικά ακίνητα

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend