• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Άρση περιορισμών για ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από ΗΠΑ, Αυστραλία, Σερβία και άλλες τρίτες χώρες

άρση περιορισμών

Στην άρση των περιορισμών στα ταξίδια από τις 18 Ιουνίου από μια σειρά από χώρες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για τα ταξίδια από ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Λίβανο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και από την Κίνα (υπόκειται σε επιβεβαίωση αμοιβαιότητας).

Η απόφαση αυτή έρχεται μέσω της επικαιροποίησης από το Συμβούλιο των κρατών μελών της ΕΕ του καταλόγου των χωρών, των ειδικών διοικητικών περιοχών και εδαφικών αρχών, για τις οποίες τα κράτη πρέπει να καταργήσουν σταδιακά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα εξωτερικά σύνορα για τους κατοίκους των παραπάνω χωρών.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πρέπει επίσης να αρθούν σταδιακά για το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο, την Ταϊβάν. Οι κάτοικοι της Ανδόρας, του Μονακό, του Αγίου Μαρίνου και του Βατικανού θα πρέπει να θεωρούνται ως κάτοικοι της ΕΕ για τους σκοπούς της συγκεκριμένης σύστασης. Στη σύσταση συμμετέχουν και οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία, Ελβετία).

Το Συμβούλιο ενέκρινε στις 20 Μαΐου τροποποιητική σύσταση για να ανταποκριθεί στις εκστρατείες εμβολιασμού, με άρση των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα. Παράλληλα, καθόρισε έναν μηχανισμό έκτακτης ανάγκης για γρήγορη αντίδραση στην εμφάνιση μιας παραλλαγής του ιού σε μια τρίτη χώρα.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι η σύσταση του Συμβουλίου δεν αποτελεί νομικά δεσμευτικό μέσο. Οι αρμόδιες Αρχές στα κράτη μέλη παραμένουν υπεύθυνες για την εφαρμογή του περιεχομένου της σύστασης.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend