• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

«Κίτρινα» και πάλι για την Ολλανδία τα ελληνικά νησιά

Ολλανδία νησιά

Στο κίτρινο έβαλε ξανά από χθες η Ολλανδία τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πλην της Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται καραντίνα ή PCR κατά την επιστροφή των Ολλανδών τουριστών στη χώρα τους.

Στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται:

«Εάν ταξιδεύετε από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και τα νησιά του Ιονίου, δεν χρειάζεται να έχετε αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) κατά την επιστροφή σας στην Ολλανδία, ούτε χρειάζεται να μπείτε σε κατ’ οίκον καραντίνα. Εάν κάνετε μια ενδιάμεση στάση στην πρωτεύουσα Αθήνα και αναχωρήσετε από το αεροδρόμιο, θα πρέπει να έχετε PCR και καραντίνα. Μετά από μια διαμονή στην ηπειρωτική Ελλάδα ή την Κρήτη, πρέπει να υποβληθείτε πριν από την αναχώρηση προς την Ολλανδία και να έχετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής NAAT (PCR) και θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα για 10 ημέρες, όταν επιστρέψετε στο σπίτι».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε την Ολλανδία. Aνακοίνωσε ότι πρόθεση της Ελλάδας είναι να δέχεται ταξιδιώτες με PCR test 72 ωρών ή με rapid test 24 ωρών.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend