• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Οι πλατφόρμες και οι προμήθειες που χρεώνουν (video)

Όλο και περισσότερο οι πλατφόρμες συγκλίνουν την πολιτική τους σε ό,τι αφορά τις προμήθειες που χρεώνουν για κάθε κράτηση που πραγματοποιείται μέσω των συστημάτων τους. Airbnb, Booking.com και Vrbo χρεώνουν πλέον μόνο τους οικοδεσπότες και όχι τους hosts. Πρόκειται για μια πολιτική που οι online travel agents εφάρμοζαν ήδη για τα ξενοδοχεία.

Αυτό που ισχυρίζονται οι πλατφόρμες -επικαλούμενες στοιχεία κρατήσεων- είναι ότι οι επισκέπτες προτιμούν να μην πληρώνουν προμήθειες. Και αυτό ισχύει άσχετα αν η προμήθεια τελικά ενσωματώνεται στην τελική τιμή που πληρώνει ο επισκέπτης.

Την ίδια ώρα η Vrbo αύξησε τις προμήθειες από το 8% στο 15%.

Σε ό,τι αφορά την Airbnb, η κατάργηση της προμήθειας του επισκέπτη άρχισε να ισχύει μόνο για όσους χρησιμοποιούν channel manager. Ωστόσο σταδιακά επεκτείνεται και σε όλους τους οικοδεσπότες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η πολιτική αυτή δεν ισχύει στις ΗΠΑ τόσο για τους οικοδεσπότες της Airbnb όσο και της Vrbo. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγάλα ενημερωτικά sites που αφορούν την αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα οποία είναι κυρίως αμερικάνικα, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το θέμα.

Τυχαίο; Ή είναι επιλογή επικοινωνιακής πολιτικής από πλευράς των πλατφορμών;

Αυτό αναρωτιέται και ο Thibault Mason της Rental Scale-Up, συνεργάτης του BnBNews.gr, και εξηγεί πώς λειτουργεί το σύστημα των προμηθειών.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend