• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

1 στους 4 πελάτες της Airbnb αναζητά πλέον μόνιμη διαμονή

μόνιμη διαμονή

H ιδέα ότι πλέον μπορεί ο καθένας να εργαστεί από οπουδήποτε, ουσιαστικά θα αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε. Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο για την Ελλάδα, σχολίασε. Θα είμαστε, για παράδειγμα, σε θέση να παρατείνουμε την τουριστική σεζόν, πέραν των καλοκαιρινών μηνών που παρατηρείται η κορύφωση της σεζόν.

Την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι, μιλώντας στο CNN Business, τόνισε ότι οι αλλαγές που έφερε η πανδημία στα ταξίδια είναι ανάλογες με εκείνες που έφεραν οι αεροπορικές πτήσεις στη ζωή μας. Ως βασική αλλαγή ανέδειξε το γεγονός πως οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ταξιδιών, της εργασίας και της προσωπικής ζωής έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.

«Όταν μένεις κάπου για πάνω από έναν μήνα, τότε δεν μπορείς να πεις πως ταξιδεύεις», επανέλαβε ο κ.Τσέσκι. Υπογράμμιμσε ότι 1 στους 4 πελάτες της Airbnb αναζητά πλέον μόνιμη διαμονή και όχι απλά ταξίδια.

Προφανώς, η τηλεργασία έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την τάση. Κυρίως οι νέοι εργαζόμενοι δεν θέλουν να κλείνονται σε ένα γραφείο. Προτιμούν να δουλεύουν εξ αποστάσεως από μέρη, που τους ελκύουν.

«Δοκιμάστε πριν αγοράσετε»

Γι’ αυτό το λόγο η Airbnb στις αρχές του προηγούμενου μήνα πρόσφερε τη δυνατότητα σε όσους σκέπτονται τη μετεγκατάσταση, να φιλοξενηθούν σε συνεργαζόμενα καταλύματα σε διάφορες πόλεις, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ. Έτσι θα βιώσουν εμπειρίες στην πόλη που θέλουν να μετεγκατασταθούν και εάν τους αρέσει να αγοράσουν εκεί και σπίτι. Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς, που ρωτήθηκαν, είναι ανοιχτοί στην ιδέα «δοκιμάστε πριν αγοράσετε».

Αυξημένη ζήτηση για πολυτελή διαμονή

Οι κρατήσεις, εξάλλου, στην πλατφόρμα της Airbnb, που αναλύει η AirDNA δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν πιο πολυτελείς διαμονές για φέτος. Αυτό αποδίδεται στα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων των νοικοκυριών λόγω των συνεχών lockdown. Kατά δεύτερο, αποδίδεται και στην επιθυμία του κόσμου να “ξεδώσει” μετά την πολύμηνη αποχή από τα ταξίδια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζήτηση για πολυτελή καταλύματα έχει ανακάμψει στο 87% των επιπέδων του 2019 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η ζήτηση για χαμηλού προϋπολογισμού μόνιμη διαμονή έχει ανακάμψει μόλις στο 51%.

Οι κρατήσεις για διαμονή σε μοναδικά καταλύματα ή κάστρα στην Ιταλία και Ισπανία αυξήθηκαν κατά 94% τους τέσσερις μήνες έως τα τέλη Απριλίου 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend