• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Airbnb: Θεαματική ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη μετά το πιστοποιητικό

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά το πιστοποιητικό ταξιδιού COVID-19, η Airbnb διαπιστώνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης στη ζήτηση για ταξίδια στη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας, στο 7ήμερο από 18 έως 24 Μαΐου, οι αναζητήσεις για διαμονή στα κράτη μέλη της ΕΕ αυξήθηκε έως και 31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Ειδικότερα καταγράφηκε αύξηση στη ζήτηση για ταξίδια: 31% για το Βέλγιο, 28% για τη Γερμανία, 15% για τη Γαλλία, 14% για την Ιταλία, 12% για την Ισπανία, από 8% για την Αυστρία και Κάτω Χώρες και από 4% για την Τσεχία και την Ιρλανδία.

Την εβδομάδα, που έληξε στις 22 Μαΐου, σημειώθηκε επίσης ο υψηλότερος συνολικός όγκος αναζητήσεων από Ευρωπαίους για διαμονές στην Airbnb στην Ευρώπη, από την έναρξη της πανδημίας. Η αύξηση αφορά και τις εσωτερικές, αλλά και τις διασυνοριακές διαμονές.

Έρχεται η ταξιδιωτική ανάκαμψη του αιώνα

Ο Emmanuel Marill, περιφερειακός διευθυντής της Airbnb στην Ευρώπη, σχολίασε την αυξημένη ζήτηση. Δήλωσε ότι η πλατφόρμα θέλει η επιστροφή στα ταξίδια στην Ευρώπη να είναι επιτυχημένη για όλους.

Ετοιμαζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά, για την ανάκαμψη του αιώνα στα ταξίδια. Όμως τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά, καθώς οι Ευρωπαίοι θα θέλουν να επισκέπτονται περισσότερα μέρη, να μένουν περισσότερο και να είναι πιο ευέλικτοι στις ταξιδιωτικές επιλογές.

Οι 3 κυρίαρχες τάσεις

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Airbnb γνωστοποίησε ότι λόγω της πανδημίας αναδείχθηκαν 3 μεγάλες τάσεις στα ταξίδια:

  1. Κυριαρχούν φέτος οι οικογενειακές διακοπές σε απομακρυσμένες περιοχές
  2. Οι αγροτικές περιοχές έχουν την υψηλότερη ζήτηση
  3. Οι πόλεις αρχίζουν να επιστρέφουν στο προσκήνιο αλλά για μακροχρόνιες διαμονές

Oι μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες

Προετοιαζόμενη για την ταξιωτική ανάκαμψη του αιώνα, η Airbnb προχώρησε και σε μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες της για πελάτες και οικοδεσπότες.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend