• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

«Ανοίγουμε Πανιά»: σήμα εκκίνησης για τον ελληνικό τουρισμό

τουρισμό

Με τίτλο «Ανοίγουμε Πανιά» και με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, δόθηκε φέτος το σύνθημα επανεκκίνησης για τον τουρισμό.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στη συνέντευξη τύπου από το Σούνιο, σημείωσε:

«Επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια».

Έκανε λόγο για «δύσκολο στοίχημα» που κερδήθηκε και αφορούσε στον τουρισμό το 2020. Δεν παρείλεψε να αναφερθεί στη βράβευση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (WTTC) ως πρωτοπόρος στο άνοιγμα του τουριστικού κλάδου.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι σήμερα η Ελλάδα προβάλλεται παγκοσμίως σαν υπόδειγμα διαχείρισης της COVID-19, σε σχέση με τον ασφαλή τουρισμό. Αποδείξαμε ότι ο Ελληνικός τουρισμός δίνει μάχες και τις κερδίζει. Αποδείξαμε ότι στην Ελλάδα έχουμε σχέδιο, συντεταγμένο, επιστημονικό και επαγγελματικό. Και, κυρίως, το εφαρμόζουμε με ευσυνειδησία και αφοσίωση» συμπλήρωσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις προοπτικές του 2021, αλλά και στη σημασία της ασφάλειας, η οποία μαζί με τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, δημιουργούν ένα μοναδικό προορισμό.

Αναφερόμενος στην «αυριανή ημέρα» ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στην «κοπιώδη προσπάθεια πολλών ανθρώπων σε διάφορα υπουργεία αλλά και ειδικών επιστημόνων από διαφορετικούς κλάδους». Παράλληλα, επισήμανε την «ευελιξία αλλά και την αυστηρότητα των πρωτοκόλλων και των διαδικασιών».

«Ανοίγουμε με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο. Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες, διαρκώς».

Οι πέντε ζώνες άμυνας

Στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά τις πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, οι οποίες είναι:

  1. Πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα:
  • Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • PCR test έως και 72 ώρες πριν
  • Πιστοποιητικό ανάρρωσης
  • Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06
  1. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test.
  2. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
  3. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό.
  4. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.

Έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό

«Θερμό και έντονο ενδιαφέρον για τον Ελληνικό Τουρισμό», ήταν το συμπέρασμα από τις πρόσφατες συζητήσεις που ανέπτυξε ο κ. Θεοχάρης στις επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό. «Αυτό», μάλιστα, όπως επισήμανε, «συνδυάζεται και με την αίσθηση ανυπομονησίας, της προσμονής εκ μέρους των ξένων παραγόντων για το πότε και κυρίως το πώς ανοίγει ο Τουρισμός στην Ελλάδα. Πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος διαπιστώνοντας πόσο ψηλά βρίσκεται η πατρίδα μας στις προτιμήσεις τεράστιων αγορών, με εκατομμύρια ανθρώπους που ονειρεύονται, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να ταξιδέψουν στη χώρα μας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τη σημασία των άμεσων συμφωνιών διεύρυνσης της συνεργασίας με τους μεγαλύτερους tour operators σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και της αύξησης των πτήσεων, με περισσότερα και πιο πυκνά καθημερινά δρομολόγια από περισσότερα αεροδρόμια αναχώρησης σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Θεοχάρης έκανε εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και στους οριζόντιους και καθολικούς εμβολιασμούς στα νησιά, το οποίο μας φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση.

Καλύτερη από πέρυσι η χρονιά

O Υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Στην ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πού θα κινηθούν τα τουριστικά έσοδα φέτος, ο κ. Θεοχάρης απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα νούμερα. Εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Και τόνισε ότι θα πρέπει να σταθούμε στην ποιότητα του brand.

Σε ερώτηση για τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά από τρίτες χώρες, ο Υπουργός επισήμανε ότι «έχουμε συγκεκριμένη στάση, φέτος ειδικά, τρίτα εμβόλια όπως το Σπούτνικ, όπως τα Κινέζικα, να τα αποδεχθούμε διότι επηρεάζουν άμεσες αγορές, εξαιρετικά σημαντικές για τη χώρα μας».

Για τον εσωτερικό τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης απάντησε ότι «Το Πρόγραμμα ‘Τουρισμός Για Όλους’ ήδη έχει ξεκινήσει ξανά. Ενημερώσαμε τους δικαιούχους που δεν το αξιοποίησαν πέρσι ώστε να το αξιοποιήσουν φέτος και να ενεργοποιήσουν τα κουπόνια τους. Θα ξανανοίξουμε τις αιτήσεις ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ».

Για τη στάση της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσε ότι στις επαφές του στο Λονδίνο με εκπροσώπους των Υπουργείων Μεταφορών και Εξωτερικών διαπίστωσε τη θέλησή του επανεξετάσουν όλα τα δεδομένα που θα μπορούσαν να επιτρέψουν μια καλύτερη και ευνοϊκότερη κατηγοριοποίηση της χώρας μας.

Ανοίγουν οι πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα

Σε ερώτηση για τον οδικό τουρισμό και τις πύλες εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι «ανοίγει αύριο ο σταθμός των Ευζώνων για τη Βόρεια Μακεδονία αλλά και το Ορμένιο πιο ανατολικά, για τη Βουλγαρία, ώστε να μοιραστεί η κίνηση στις πύλες εισόδου. Θα δουλέψουμε εντατικά με την Πολιτική Προστασία στο βαθμό που μπορούμε ώστε και στο επόμενο διάστημα να ανοίξουμε και άλλες πύλες εισόδου».

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη

«Το Υπουργείο Τουρισμού και η Κυβέρνηση, υλοποιούν ένα αξιόπιστο και συνεκτικό σχέδιο έγκαιρου και ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού μας. Αναπόσπαστο μέρος του είναι η προβολή της χώρας την οποία υλοποιεί και φέτος ο ΕΟΤ. Το πρόγραμμα προβολής που παρουσιάσαμε σήμερα βασίζεται στο νέο αφήγημα του εμπλουτισμένου και διαφοροποιημένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και τις εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο επισκέπτης μας παντού στην Ελλάδα όλο το χρόνο. Την ίδια ώρα προκειμένου να υποστηρίξει αυτό το νέο αφήγημα, ο ΕΟΤ υλοποιεί μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εκστρατείες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, συνολικού προϋπολογισμού 22,9 εκατ. ευρώ. Καινοτομούμε και δουλεύουμε πολύ συστηματικά για να ανταποκριθούμε ειδικά φέτος στις ανάγκες της αγοράς», ανέφερε μιλώντας στην εκδήλωση ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Δείτε εδώ τα βίντεο προβολής της χώρας μας

Γενικό

Θαλάσσιος Τουρισμός

Γαστρονομία

Ευεξία

Πολιτισμός

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend