• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΝΕΑ

Oxford Economics: Καθοριστική η συμβολή της Airbnb στις τοπικές οικονομίες

Airbnb τοπικές οικονομίες

Κάθε 1.000 επισκέπτες της Airbnb σε μια κοινότητα υποστηρίζουν 9 θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στις τοπικές οικονομίες.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό στοιχείο αναδεικνύει έρευνα του Oxford Economics για τη συμβολή της Airbnb στις τοπικές οικονομίες και την απασχόληση. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 30 επιλεγμένους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, το 2019.

Τα συμπεράσματα γνωστοποιήθηκαν προχθές 6 Μαΐου. Σκοπός είναι να αναδειχθεί πόσο σημαντική μπορεί είναι η συμβολή της Airbnb στην ανάκαμψη των τοπικών οικονομιών και των πόλεων τώρα που επιχειρείται παγκοσμίως η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Στους 30 προορισμούς, λοιπόν, προ πανδημίας η έρευνα δείχνει:

  • Η Airbnb υποστήριξε περισσότερες από 300.000 θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους. Μεταξύ αυτών, εστιατόρια και καταστήματα λιανικής που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία. Οι επισκέπτες της Airbnb υποστήριξαν περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο των εστιατορίων. Σχεδόν 95.000 θέσεις στο λιανικό εμπόριο, σχεδόν 50.000 θέσεις στις μεταφορές και περισσότερες από 40.000 θέσεις στον κλάδο της ψυχαγωγίας.
  • Τα 4 εκατομμύρια οικοδεσπότες της πλατφόρμας διατηρούν έως και το 97% του ποσού που εισπράτουν στην κοινότητα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό είναι αυτό εάν υπολογίσουμε ότι τα ακίνητα που προσφέρονται για μίσθωση μέσω της Airbnb βρίσκονται σε διάφορες γειτονιές μιας πόλης, συμπεριλαμβανομένων γειτονιών που συνήθως δεν ωφελούνται από τον τουρισμό.
  • Οι επισκέπτες συνήθως ζητούν από τον οικοδεπόστη να τους υποδείξει τοπικά εστιατόρια και καταστήματα (τα περισσότερα στη γειτονιά όπου μένουν). Οι επισκέπτες επιζητούν να ζήσουν ως ντόπιοι και αυτό σημαίνει ότι ξοδεύουν χρόνο και χρήμα σε τοπικά εστιατόρια και καταστήματα.

Ο ρόλος της Airbnb στις τοπικές οικονομίες

Ο David Goodger, που είναι ο Διευθυντής των Οικονομικών του Τουρισμού του Oxford Economics στην Ευρώπη, δήλωσε ότι ο τύπος διαμονής, που προσφέρει η Airbnb, θα βοηθήσει καθοριστικά στην ανάκαμψη των οικονομιών των πόλεων.

H Airbnb, τόνισε, καθοδηγεί ένα φάσμα τουριστικών δραστηριοτήτων, που ωφελεί ιδιαίτερα τοπικές κοινότητες, πόλεις και, κατ’επέκταση, χώρες, υποστηρίζοντας ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Αυτή η δυνατότητα είναι εξαιρετικά χρήσιμη τώρα που οι πόλεις φαίνεται να ανακάμπτουν από την πανδημία COVID-19

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend