• Η πύλη ενημέρωσης των επαγγελματιών της αγοράς Short-Term Rentals
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΝΕΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Airbnb: Τι πρέπει να κάνετε για check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη

check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη

Οι αυξητικοί ρυθμοί στους εμβολιασμούς, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, επαναφέρουν την αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του τουρισμού και των ταξιδιών.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες -τουλάχιστον και το 2021- θα επιδιώξουν για τις διακοπές τους καταλύματα και περιοχές, που δεν θα έχουν πλήθη επισκεπτών, καθώς και υπηρεσίες με ελάχιστη ανθρώπινη παρουσία.

Σύμφωνα με την Airbnb, στα σπίτια και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, κυρίαρχη τάση είναι η δυνατότητα check-in χωρίς παρουσία οικοδεσπότη.

Σε όσους δεν προσφέρουν ήδη αυτή τη δυνατότητα, η Airbnb έχει ετοιμάσει κάποιες χρήσιμες συμβουλές, που προέρχονται από τους οικοδεσπότες που έχουν υιοθετήσει ήδη την ψηφιακή φιλοξενία. Ιδού, λοιπόν, κάποιες συμβουλές:

Διευκολύνετε τους επισκέπτες σας να μπουν στον χώρο σας με απλό τρόπο

check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότηΤρεις δημοφιλείς επιλογές για check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη είναι το κουτί φύλαξης κλειδιών, η έξυπνη κλειδαριά και η κλειδαριά-πληκτρολόγιο.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το καθένα:

Η εγκατάσταση ενός κουτιού φύλαξης κλειδιών είναι εύκολη. Σε γενικές γραμμές, είναι μια οικονομικά προσιτή λύση. Σε πολλά κουτιά φύλαξης κλειδιών, οι επισκέπτες πληκτρολογούν έναν κωδικό για να αποκτήσουν το κλειδί. Μπορείτε να κρύψετε το κουτί ή να το εγκαταστήσετε σε πόρτα ή τοίχο και να αλλάζετε τον κωδικό μεταξύ των διαμονών.

Οι έξυπνες κλειδαριές σας λύνουν τα χέρια: Οι επισκέπτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση με εφαρμογή στο κινητό ή πληκτρολόγιο. Η διαδικασία είναι εύκολη για τους επισκέπτες και εξασφαλίζει μια εμπειρία 5 αστεριών.

Κλειδαριές-πληκτρολόγια: Όταν οι επισκέπτες ανοίγουν την πόρτα με κωδικό, δεν χρειάζεστε κλειδί πλέον. Μπορείτε να στείλετε τον κωδικό σε έναν επισκέπτη πριν από την άφιξή του. Θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του.

Μπορείτε να πείτε στους επισκέπτες σας σε ποιο σημείο ακριβώς θα βρουν το κουτί ή πώς να χρησιμοποιήσουν την έξυπνη κλειδαριά ή την κλειδαριά-πληκτρολόγιο.

Δημιουργήστε μια ασφαλή διαδικασία για check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη

Το check-in χωρίς παρουσία οικοδεσπότη μπορεί να απλοποιήσει τη διαδικασία για τους επισκέπτες, αλλά οι οικοδεσπότες έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία είναι ασφαλής. Αν χρησιμοποιείτε κουτί φύλαξης κλειδιών, φροντίστε να αλλάζετε συνδυασμό μεταξύ των διαμονών και σιγουρευτείτε ότι κανένα άλλο άτομο δεν έχει πρόσβαση στα κλειδιά κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Αν χρησιμοποιείτε έξυπνη κλειδαριά ή κλειδαριά-πληκτρολόγιο, πρέπει να αλλάζετε κωδικό μετά από κάθε κράτηση και μην ξεχνάτε να προσθέσετε οδηγίες άφιξης στην καταχώρησή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα για τους κωδικούς. Για παράδειγμα, ο Derek στο Τενεσί, όπως και άλλοι οικοδεσπότες, χρησιμοποιεί τα τελευταία τέσσερα ψηφία από τον αριθμό τηλεφώνου του επισκέπτη ως συνδυασμό. Με αυτό το σύστημα, όλοι θυμούνται τον συνδυασμό πιο εύκολα.

Προσθέστε στην καταχώρηση τη δυνατότητα check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη

Όταν κάνετε μια επιλογή για check-in χωρίς παρουσία οικοδεσπότη, μην ξεχάσετε να προσθέσετε αυτήν την παροχή στην καταχώρησή σας. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φίλτρα στις αναζητήσεις τους για τις παροχές μιας καταχώρησης. Oπότε είναι σημαντικό να περιλαμβάνετε όλες τις παροχές που προσφέρετε.

Να θυμάστε πάνω απ’ όλα ότι με μικρή προσπάθεια μπορείτε να πετύχετε σημαντικά αποτελέσματα. Μπορείτε να επενδύσετε σε έξυπνες κλειδαριές και κλειδαριές-πληκτρολόγια. Kαι στη συνέχεια, να διαπιστώσετε ότι και ένα απλό κουτί φύλαξης κλειδιών ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνετε, θα εξοικονομήσετε χρόνο και θα εξακολουθείτε να προσφέρετε εξαιρετική φιλοξενία από ασφαλή απόσταση.

Κάντε την επικοινωνία με τους επισκέπτες πιο εύκολη και αποτελεσματική

Πολλοί οικοδεσπότες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν ήδη τη δυνατότητα check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη. Ακολουθούν δύο συμβουλές για να επικοινωνείτε σωστά με τους επισκέπτες εκ των προτέρων:

** Επικοινωνήστε με τους επισκέπτες για όλα τα σχετικά θέματα, ώστε να γνωρίζουν τι να περιμένουν πριν από την άφιξη.

Η Mary Ellen από το Μέριμακ του Νιου Χάμσαϊρ, στέλνει στους επισκέπτες ένα “μήνυμα με αναλυτικές οδηγίες για την άφιξη” με τον κωδικό για το κουτί φύλαξης κλειδιών, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της κράτησής τους, μαζί με μια συμβουλή. “Τους προτείνουμε να καταγράψουν κάπου τις οδηγίες, επειδή μπορεί να μην έχουν καλό σήμα στον δρόμο για το κατάλυμα”, λέει.

** Δημιουργήστε πρότυπα μηνυμάτων με πληροφορίες για την άφιξη, για να εξοικονομήσετε χρόνο.

Η Katrina από το Σασκάτσουαν του Καναδά, στέλνει σε όλους τους επισκέπτες το ίδιο μήνυμα πριν από τη διαμονή τους, και τους ενημερώνει ότι είναι στη διάθεσή τους, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα στην άφιξη ή κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Επιπλέον, τους υπενθυμίζει πού μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικά με το check-in χωρίς την παρουσία οικοδεσπότη, δηλαδή στη σελίδα της κράτησης στον λογαριασμό τους στην Airbnb και στα email για την άφιξη από την Airbnb.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend